En salat kan bestå af alverdens lækkerier mixet i en skøn forening. Den kan også bestå at få velvalgte ingredienser. Fælles for måltidssalater er, at de indeholder sunde og nærende komponenter, som kan sikre dig en god mæthedfølelse, når du ikke skal spise andet.
Salater bliver ofte tænkt på som tilbehør, men hvis man sørger for at anvende lækre linser, ærter eller bønner, så får man nemt og hurtigt en salat, som kan gør det ud for et helt måltid, det kan både være til frokost eller aftensmad. Vi elsker at tilføje danske bælgfrugter i vores salater, fordi de giver salaten en ekstra dimension. Prøv for eksempel at lave en cremet og kold kartoffelsalat med Ingrid ærter, en pastasalat med linsepesto, eller en lun salat med linser og bagte gulerødder.
Måltidssalater kan både være kolde med friske, sprøde råvarer eller lune med bagte, sødmefulde rodfrugter. Vend din salat i din yndlings vinaigrette eller dressing for lidt ekstra syrlighed. En måltidssalat kan også tilføjes æg, laks, kylling eller kød, hvis man har lyst til det, eller være vegetariske uden animalske proteiner. Animalske proteiner kan man erstatte med bælgfrugternes vigtige planteproteiner, som er med til at holde dig mæt i længere tid.
Du kan også finde inspiration til måltidssalater med asiatiske smage og nudler, eller mellemøstlige salater med masser af friske krydderurter. Vi har opskrifter på moderne salatbowls, eller klassiske salater som cæsar salaten. Alle sammen måltidssalater med danske bønner, linser eller ærter for et endnu sundere twist. Serveret eventuelt med et hjemmebagt madbrød til, og vi skal ikke bede om mere!