Salat bowl med falafler af Ingrid ærter

Salat bowl med falafler af Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Salat bowl med falafler af Ingrid ærter

Salat med sæsonens grønt, toppet med kerner og falafler af Ingrid ærter. Du kan sammensætte din bowl præcis, som du har lyst og alt efter hvad der er i sæson og falder i din smag. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 20 min / I alt 50 min
Opskrift giver salat til 4 personer

Ingredienser

Salat, som kan varieres alt efter humør og indhold i køleskabet 

  • 300 g kål fx. grønkål, spidskål, palmekål
  • 300 g bagt sæsonens grønt fx rodfrugter, squash, græskar, beder m.fl.   
  • 2 gulerødder, evt. brug farvede gulerødder
  • En lille håndfuld frø eller kerner, fx. solsikkekerner, græskarkerner
Ærtefalafler med Ingrid ærter 
  • 1 dl Ingrid ærter, tørrede
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1 tsk paprika
  • ¼ tsk stødt koriander
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¾ dl rugmel
  • Salt
  • Smør og olie til stegning

 

Fremgangsmåde

Ærtefalaflerne:

  1. Skyl og sæt Ingrid ærterne i blød i koldt vandt på køl i minimum 12 timer
  2. Kog Ingrid ærterne i ca. 20-25 min. til de er møre, men stadig har en anelse bid
  3. Skyl, skræl og skær løg, hvidløg og gulerod til ærtefalaflerne i mindre stykker. Kom løg, hvidløg, gulerod og kogte Ingrid ærter i en minihakker/foodprocessor og blend det helt fint til en konsistens som rasp. Blend det helt fint til det afgiver væde, så sikrer vi, at massen kan hænge sammen.
  4. Tilsæt paprika, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, peber og mel i ærteblandingen, blend og tryk det hele godt sammen. Smag til med flere krydderier, hvis du synes den mangler smag. 
  5. Form som kugler på størrelse med en bordtennisbold (16 stk.) og steg dem gyldne på en pande med olie og smør. Husk at ryste panden indimellem, så de bliver stegt på alle siderne. 

Salaten:

  1. Skyl kålen og snit den fin. Massér din kål med en lille smule salt, til det falder sammen og fylder mindre.
  2. Vend med lidt olie, så kålen bliver marineret.
    Lad det stå på køkkenbordet, til du skal bruge det. 
  3. Skyl og skræl rodfrugter og skær i tern. Vend dem med olie, salt og peber.
    Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. til de er gyldne. 
  4. Rist kerner eller frø på en tør pande til de er gyldne. 
  5. Skyl gulerødderne og lav gulerodsbånd med en tyndskræller. 

Servering: anret alle dine elementer i en smuk skål, top med sprøde falafler af Ingrid ærter, ristede kerner/frø og evt. syltede rødløg.