Salat med sæsonens grønt og falafler af Ingrid ærter og ærtemel. Du kan sammensætte din bowl præcis, som du har lyst og alt efter hvad der er i sæson og falder i din smag.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 20 min / I alt 50 min
Opskrift giver salat til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stor gulerod
- 1 tsk. paprika
- ¼ tsk. stødt koriander
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- ¾ dl (52,5 g) Dansk Ærtemel
- Salt
- Smør og olie til stegning
Salat, som kan varieres alt efter humør og indhold i køleskabet
- 300 g salat eller kål fx. feldsalat, spinat, grønkål, spidskål, palmekål
- 300 g sæsonens grønt fx agurk, tomater, æble, bagte rodfrugter, squash, græskar, beder m.fl.
- 2 gulerødder, evt. brug farvede gulerødder
- Hummus med Ingrid ærter
- Urtedressing
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl og sæt Ingrid ærterne i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer, eventuelt natten over.
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 min, til de er møre, men stadig har en anelse bid
- Skyl, skræl og skær løg, hvidløg og gulerod til ærtefalaflerne i mindre stykker. Kom løg, hvidløg, gulerod og kogte Ingrid ærter i en minihakker/foodprocessor og blend det helt fint til en konsistens som rasp. Blend det helt fint til det afgiver væde, så sikrer vi, at massen kan hænge sammen.
- Tilsæt paprika, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, peber og mel i ærteblandingen, blend og tryk det hele godt sammen. Smag til med flere krydderier, hvis du synes den mangler smag.
- Form som kugler på størrelse med en bordtennisbold (16 stk.) og steg dem gyldne på en pande med olie og smør. Husk at ryste panden indimellem, så de bliver stegt på alle siderne.
Anret alle dine grøntsager i en skål, top med sprøde falafler af Ingrid ærter, hummus med Ingrid ærter og urtedressing.