Presse
Prinsesser af ærten
Vi fandt på navnet Pure Dansk. I navnet Pure ligger, at det er rene og naturlige råvarer – og med den enkleste vej fra jord til bord. Hele vores forsyningskæde foregår i Danmark. Pure kan både forstås på engelsk: rent dansk, og på dansk: helt igennem dansk. Vi synes, navnet favner vores idé — Ud & Se
Søstrene Søgaard vil have linser, ærter og bønner tilbage på menuen
Astrid og Malene Søgaard voksede op på en gård i Dråby ved Ebeltoft. Nu vil de have danskerne til at spise flere danske bælgfrugter og er klar med en ny kogebog — Jyllands Posten
To søstre vil ændre vores madvaner – for klimaets og sundhedens skyld
Søstrene Astrid og Malene Søgaard har en mission om at få os alle sammen til at spise flere danskdyrkede bælgfrugter. Derfor har de overtalt deres far til at omlægge slægtsgården i Ebeltoft fra svineproduktion til dyrkning af hestebønner, linser og Ingrid-ærter. Men de har et problem: De færreste ved, hvad de skal stille op med bælgfrugterne — Information
Bælgfrugter genopstår i dansk madklutur
"I 2030 har vi genlært danskerne et tabt madsprog, så bælgfrugter indgår på lige fod med havregryn, kød og kartofler samt sæsonens frugt og grønt. Det er visionen med Pure Dansk, Astrid & Malene Søgaard" — Madlandskab
Meget mere økologi
"Et godt eksempel er Pure Dansk, som er et firma drevet af to unge kvinder, der producerer økologiske bælgfrugter i Danmark. Før i tiden handlede økologi om fravær af pes-ticider og sprøjtemidler, men i dag bringer den ofte noget mere med sig. Det er klart, at deres produkter skulle være økologiske, men deres vision er samtidig at dyrke råvarerne lokalt og at bidrage til, at vi kan spise mere klimavenligt. Bælgfrugter er måske ikke en storsællert, men de taler til kunder, som gerne vil gå et skridt længere, og på den måde er produktet banebrydende." — Irma
Danske bælgfrugter gør comeback
"Har de været væk, tænker du måske? Ja, de tabte konkurrencen til kartoflen og blev overhalet af importerede bælgfrugter. Det har virksomheden Pure Dansk sat sig for at ændre med tre slags danske bælgfrugter, der serveres på toprestauranter, og som du kan finde på Irmas hylder." — Irma
Bælgfrugterne kan også være lokale
"De nyeste kostråd opfordrer til at spise bælgfrugter som en del af en proteinrig kost. På Djursland er der kræfter i gang med at sikre, at bælgfrugterne, vi skal spise, kan være danske." — Samvirke
Danske bælgfrugter på gaflen
"De to søstre bag Pure Dansk vil have de danske bælgfrugter tilbage på tallerkenen" — Økologisk Landsforening
Bæredygtighed og bælgfrugter
"Se historien om bælgfrugter produceret i Danmark. Bælgfrugter er en klimavenlig kulturarv, fuld af sund planteprotein." — Landbrug & Fødevarer
Lokalt dyrkede linser, ærter og bønner skal tilbage på de danske middagsborde
"To søstre har sat sig for at genoplive brugen af danske bælgfrugter, der skal være en del af de kødfrie måltider, som danskerne spiser flere og flere af." — Nordea Invest
"Bælgfrugterne er på vej tilbage som fremtidens klimavenlige proteinkilde."
— Information
Hører bælgfrugter til i fodertruget, konservesdåsen eller på det fine menukort?
"Det er nemt at slå på landbruget for ikke at producere, men det er op til os spisende at skabe efterspørgslen" — Madland
Danske bælgfrugter
"I podcasten diskuterer vi, hvordan vi omlægger Dansk landbrugsjord fra dyrefoder til fødevareproduktion, samt hvilken rolle Pure Dansk og bælgfrugter spiller i den omstilling." — Plantetinget
Pure Dansk vil gøre det trendy at spise danske bælgfrugter
"Søstrene Malene og Astrid Søgaard vil ændre fødevarekulturen i Danmark og få danskerne til at spise langt flere danskproducerede bønner, linser og ærter for at passe på miljøet." — FødevareWatch