Ingrid ærter opskrift — Bliv inspireret til at bruge dem i madlavning
Vores Ingrid ærter er økologiske, dyrket i Danmark og fyldt med naturlig plantekraft. Her har vi samlet en lang række lækre og sunde opskrifter med økologiske Ingrid ærter fra danske marker. Brug dem som et lokalt og bæredygtigt alternativ til importerede bælgfrugter. Det gør dine måltider grønnere og sundere. Ingrid ærten minder om kikærten og kan derfor anvendes i samme typer af retter.
Ingrid ærten har en fast struktur og en mild smag. Ingrid ærter er sunde, fordi de indeholder en masse næringsstoffer og er en god kilde til protein, kostfibre, vitaminer og mineraler. Du kan anvende dem i dine retter ved at udbløde dem i vand natten over, så nedsætter du deres kogetid. Kogevandet fra Ingrid ærterne kan omdannes til en luftig aquafaba og erstatte æggehvider i for eksempel mayonnaise og marengs.
I sig selv smager Ingrid ærterne fantastisk og kan spises som fyld i en krydret curry, varm gryderet, skøn suppe, sund wrap eller pastaret. De kan blive til sprød og nærende topping på salater og pizzaer, de kan blive til plantebaserede frikadeller og bøffer, eller anvendes i tærter og bagværk. De er perfekte i falafler og i hummus i stedet for kikærter.
I det søde køkken kan Ingrid ærter bruges til hjemmelavet marcipan i stedet for mandler, og de kan anvendes i kager, småkager og muffins. Prøv at bage med bælgfrugter og se, hvor nemt det er at gøre dit bagværk endnu sundere. Der er uanede muligheder, og du kan gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder en masse opskrifter, som kan inspirere dig til at bruge danske Ingrid ærter som en lokal og bæredygtig råvare i dit køkken. Du finder dejlige og nemme opskrifter til både hverdagsmaden og festmåltidet.