Julesmåkager med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Julesmåkager med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Julesmåkager med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Julesmåkager og peberkager, kært barn mange navne. En ældgammel kagetradition i julen, er at pynte småkager med glasur. Rensdyr, juletræ og engle udstukket i fine figurer 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t og 10 min.
Opskriften giver ca. 90 stk

Ingredienser

  • 1 dl Ingrid ærter, tørrede 
  • 4

    00 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 70 g mørk sirup
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 tsk. sort peber, friskkværnet
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 1 knivspids salt
  • 200 g smør, blødt
  • 2 æg

Glasur: 

  • 4 spsk. vand 
  • 7 spsk. flormelis 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 25-30 min 
  2. Hæld kogevandet fra ærterne, og gem evt. kogevandet, som kan anvendes som Aquafaba
  3. Bland mel, sukker, bagepulver, kakaopulver, kanel, kardemomme, stødt ingefær, friskkværnet peber og salt i en skål.
  4. Smuldr blødt smør ud i mel - og krydderiblandingen.
  5. Miks æg, sirup og 2 dl kogte ingrid ærter sammen med en minihakker eller stavblender, og tilsæt blandingen i dejen.
  6. Ælt dejen sammen til den er glat og smidig. Hvis dejen er for klistret tilsæt lidt mere mel. Dæk skålen til, og sæt den på køl i 30 minutter. 
  7. Tænd ovnen på 175 °C varmluft. 
  8. Tag dejen ud af køleskabet, og rul småkagedejen ud på et let meldrysset bord. Udstik småkagedejen til fine julestjerner, peberkagemænd og juletræer, som lægges på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag julesmåkagerne i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, eller til de er let gyldne. Lad dem køle af på en rist inden de pyntes med glasur

Glasur

  1. Pisk flormelis og vand sammen til en tyk, sej og blank glasur.
  2. Tilsæt lidt mere flormelis, hvis glasuren er for tynd og løber. 
  3. Pynt de afkølede nybagte julesmåkager med glasur. 

Opbevar julesmåkagerne i en lufttæt beholder og ved stuetemperatur.