Julesmåkager og peberkager, kært barn mange navne. En ældgammel kagetradition i julen, er at pynte småkager med glasur. Rensdyr, juletræ og engle udstukket i fine figurer.
Skyl og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 25-30 min
Hæld kogevandet fra ærterne
Bland mel, sukker, bagepulver, kakaopulver, kanel, kardemomme, stødt ingefær, friskkværnet peber og salt i en skål.
Smuldr blødt smør ud i mel - og krydderiblandingen.
Miks æg, sirup og 2 dl kogte ingrid ærter sammen med en minihakker eller stavblender, og tilsæt blandingen i dejen.
Ælt dejen sammen til den er glat og smidig. Hvis dejen er for klistret tilsæt lidt mere mel. Dæk skålen til, og sæt den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Tag dejen ud af køleskabet, og rul småkagedejen ud på et let meldrysset bord. Udstik småkagedejen til fine julestjerner, peberkagemænd og juletræer, som lægges på en bageplade med bagepapir.
Bag julesmåkagerne i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, eller til de er let gyldne. Lad dem køle af på en rist inden de pyntes med glasur
Glasur
Pisk flormelis og vand sammen til en tyk, sej og blank glasur.
Tilsæt lidt mere flormelis, hvis glasuren er for tynd og løber.
Pynt de afkølede nybagte julesmåkager med glasur.
Tip
Opbevar julesmåkagerne i en lufttæt beholder og ved stuetemperatur.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.