En luksus havregrynskugle med hestebønner, fløde, kaffe og kakao. Hestebønnerne giver en ekstra cremet konsistens til den søde juleguf
Forberedelse 40 min / Tilberedning 15 min / I alt 55 min
Opskriften giver cirka 30 stk
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 250 g finvalsede havregryn
- 200 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 75 g smør
- 3 spsk. fløde
- 1 tsk. sort kaffe
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønner og iblødsæt dem i rigeligt vand i 10-12 timer på køl, eventuelt natten over
- Kassér iblødsætningsvandet, og kog hestebønnerne i rigeligt vand i 40 min
- Blend de kogte hestebønner med smør, sukker, kakao, fløde og kaffe til en ensartet masse med en stavblender eller minihakker. Vend havregryn i massen, til du får en klistret samlet masse
- Tril massen til små kugler, og rul dem i havregryn.