Havregrynskugler med hestebønner

Af Pure Dansk™

Havregrynskugler med hestebønner
Havregrynskugler med hestebønner

En luksus havregrynskugle med hestebønner, fløde, kaffe og kakao. Hestebønnerne giver en ekstra cremet konsistens til den søde juleguf.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Havregrynskugler med hestebønner

Antal
30 stk.
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 250 g finvalsede havregryn
  • 200 g sukker
  • 50 g kakaopulver
  • 75 g smør
  • 3 spsk. fløde
  • 1 tsk. sort kaffe
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.  
  • Kassér iblødsætningsvandet, og kog hestebønnerne i rigeligt vand i 40 min.
  • Blend de kogte hestebønner med smør, sukker, kakao, fløde og kaffe til en ensartet masse med en stavblender eller minihakker. Vend havregryn i massen, til du får en klistret samlet masse.
  • Tril massen til små kugler, og rul dem i havregryn.
  • Tip

    Opbevar dine havregrynskugler på køl i en lufttæt beholder i op til en uge.

    Jul Børnevenlig Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter