Havregrynskugler med hestebønner

Havregrynskugler med hestebønner

Af Pure Dansk™

Havregrynskugler med hestebønner

En luksus havregrynskugle med hestebønner, fløde, kaffe og kakao. Hestebønnerne giver en ekstra cremet konsistens til den søde juleguf

Forberedelse 40 min / Tilberedning  15 min / I alt 55 min
Opskriften giver cirka 30 stk  

Ingredienser

  • dl Hestebønner, tørrede 
  • 250 g finvalsede havregryn
  • 200 g sukker
  • 50 g kakaopulver
  • 75 g smør
  • 3 spsk. fløde
  • 1 tsk sort kaffe

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønner og iblødsæt dem i rigeligt vand i 10-12 timer på køl, eventuelt natten over  
  2. Kassér iblødsætningsvandet, og kog hestebønnerne i rigeligt vand i 40 min
  3. Blend de kogte hestebønner med smør, sukker, kakao, fløde og kaffe til en ensartet masse med en stavblender eller minihakker. Vend havregryn i massen, til du får en klistret samlet masse 
  4. Tril massen til små kugler, og rul dem i havregryn.
Opbevar dine havregrynskugler på køl i en lufttæt beholder i op til en uge