Kager med bælgfrugter

Elsker du søde sager, og vil du gerne byde venner og familie på kager og desserter, der smager fantastisk og samtidig er et lidt sundere alternativ, så er det bare om at komme i gang med bælgfrugter i det søde køkken. Du kan ganske enkelt erstatte nødder med ærter og hestebønner i alverdens kager eller tilføje ærtemel i kagedejen. Du kan endda anvende kogevandet fra Ingrid ærterne og lave marengs.

Vores kærlighed til kager er stor! Det er simpelthen så dejlig at kunne servere en velduftende og nybagt kage for sin familie, sine gæster eller bare for sig selv og nyde, hvordan det søde bagværk fylder os med velvære. Vil du gøre noget ekstra godt, kan du tilsætte danske bælgfrugter i dine kager og med deres gode egenskaber få et sundere alternativ til andre kageopskrifter.

Vi har samlet et stort udvalg af forskellige typer kager, og der er alt fra klassiske brownies, småkager og lagkager til talkager, cheese cakes og hjemmelavede konfektkager. Du behøver heller ikke at gå forbi bageren, når du har lyst til de klassiske tørkager, for de danske kagefavoritter som træstammer, trøfler, hindbærsnitter og studenterbrød bliver kun bedre med bælgfrugter.

Kager er ofte forbundet med tradition, højtider og årstidernes skiften. Enhver har sine yndlings småkager til julens måned, og det er nemt og sjovt for eksempel at bage brunkager med Ingrid ærter, honningkage med hestebønner og vaniljekranse med ærtemel. Der er sikkert også forskellige holdinger til, hvilken slags fastelavnsbolle der er bedst, og så er det godt, at du både kan bage de gammeldags fastelavnsboller, fastelavnsboller med vandbakkelse, syltetøj og flødeskum, eller de svenske semlor med bælgfrugter.

Servér en sommerlig jordbærtærte på en mazarinbund med ærtemel eller en crumble med knasende fyld af linser og bær til eftermiddagskaffen i haven. Eller skønne gulerodkager med hestebønner og græskarmuffins med Ingrid ærter, som passer til efterårets hygge indendøre.

Dansk ærtemel på de gule Ingrid ærter er naturligt glutenfrit og er derfor en god erstatning for andre meltyper, hvis du ønske at bage forskellige kager og småkager med glutenallergikere i tankerne. Læg mærke til i opskriften, om du skal iblødsætte dine bælgfrugter natten over, så nedsætter du deres kogetid, og du kan nemt anvende bælgfrugterne og gøre dine kager sundere.