Kardemommesnurrer med ærtemel og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Kardemommesnurrer med ærtemel og Ingrid ærter
Fryseegnet
Fryseegnet
Kardemommesnurrer med ærtemel og Ingrid ærter

De lækreste, bløde kardemommesnurrer med ærtemel og med remonce lavet af Ingrid ærter. Ingrid ærter har en sødlig smag og konsistens, som kan minde om mandler. I denne opskrift har vi derfor udskiftet mandlerne og marcipanen i en klassisk remonce med Ingrid ærter.

Lad duften brede sig i køkkenet med hjemmebagte kardemommesnurrer

I denne opskrift løftes de til nye højder med ærtemel og Ingrid ærter, der giver både saftighed, protein og en let nøddeagtig smag. 

Bløde, smørduftende kardemommesnurrer med en overraskende grøn ingrediens når marcipanen i remoncen skiftes ud med bælgfrugter. Det klassiske svenske bagværk møder bæredygtige råvarer fra danske marker, og skaber et sundere alternativ til de traditionelle snurrer. De smager stadig syndigt godt og får en flot struktur og mild sødme fra bælgfrugterne.

Servér dem som morgenmadsdessert, til eftermiddagskaffen eller pak dem med i madkurven, når hele familien skal på tur. 

Du kan også prøve vores opskrift på en anden sød bløddejsbolle, nemlig kanelsnurrer med ærtemel og linser

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Ingrid Ærter.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Kardemommesnurrer med ærtemel og Ingrid ærter

Antal
20 stk

Ingredienser

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 8 dl hvedemel
  • 25 g gær
  • 3 dl sødmælk
  • 1 æg
  • ¾ dl sukker
  • 1½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 5 spsk. smør, blødt
  • Remonce

  • 1½ dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ¾ dl sukker
  • ¾ dl brun farin
  • 150 g smør, blødt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. hele kardemommekerner
  • Pensling og topping

  • 1 æg
  • 2 spsk. perlesukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 25-30 minutter, til de er møre. Hæld kogevandet fra, og lad ærterne afkøle.
  • Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, stødt kardemomme og salt, og rør det ud i mælken. Kom ærtemel i, og rør rundt.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt, til dejen slipper skålens kanter.
  • Tilsæt blødt smør, og ælt dejen i 5 minutter, til den er glat og ensartet.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 60-75 minutter med et rent viskestykke over, til den er hævet til dobbelt størrelse.
  • Mens dejen hæver, laves remoncen. Blend de afkølede kogte Ingrid ærter, sukker, brun farin, blødt smør, kanel og stødt kardemomme sammen til en ensartet masse. Vend hele kardemommekerner i til sidst.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel (cirka 30 x 45 cm), og fordel remoncen i et jævnt lag.
  • På den brede led foldes ⅓ af dejen ind mod midten, og den anden ⅓ fra den modsatte side foldes over, så dejen får tre lag. Rul dejen lidt flad igen.
  • Skær dejen i cirka 15 strimler på den korte led af dejen, 1-2 cm's bredde hver.
  • Sno hver strimmel om sig selv, og sno derefter strimlen 2 gange omkring pege- og langfinger, og hæft enderne i bunden.
  • Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og dæk dem med et rent viskestykke. Lad dem efterhæve på køkkenbordet i 15-30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Pensl kardemommesnurrerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag dem i 10-12 minutter, til de er gyldne.
  • Lad snurrerne afkøle på en rist inden servering.
  • Serveringsforslag

    Nyd dem lune eller kolde. De kan sagtens fryses ned og gemmes til senere, hvis de ikke spises med det samme.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter