Sådan gør du
Skyl Ingrid ærterne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 25-30 minutter, til de er møre. Hæld kogevandet fra, og lad ærterne afkøle. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, stødt kardemomme og salt, og rør det ud i mælken. Kom ærtemel i, og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt, til dejen slipper skålens kanter. Tilsæt blødt smør, og ælt dejen i 5 minutter, til den er glat og ensartet. Lad dejen hæve et lunt sted i 60-75 minutter med et rent viskestykke over, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, laves remoncen. Blend de afkølede kogte Ingrid ærter, sukker, brun farin, blødt smør, kanel og stødt kardemomme sammen til en ensartet masse. Vend hele kardemommekerner i til sidst. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel (cirka 30 x 45 cm), og fordel remoncen i et jævnt lag. På den brede led foldes ⅓ af dejen ind mod midten, og den anden ⅓ fra den modsatte side foldes over, så dejen får tre lag. Rul dejen lidt flad igen. Skær dejen i cirka 15 strimler på den korte led af dejen, 1-2 cm's bredde hver. Sno hver strimmel om sig selv, og sno derefter strimlen 2 gange omkring pege- og langfinger, og hæft enderne i bunden. Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og dæk dem med et rent viskestykke. Lad dem efterhæve på køkkenbordet i 15-30 minutter. Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Pensl kardemommesnurrerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag dem i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad snurrerne afkøle på en rist inden servering, og nyd dem lune eller kolde. De kan sagtens fryses ned og gemmes til senere, hvis de ikke spises med det samme.