Gør påskebordet grønnere med velsmagende og sunde opskrifter, hvor bælgfrugter som linser, ærter og bønner spiller hovedrollen. Uanset om du er vegetar, flexitar eller blot ønsker et lettere alternativ til den klassiske påskemad, finder du her nemme og inspirerende retter, der passer perfekt til påskebrunchen, påskefrokosten eller påskemiddagen.
Til påskefrokost spiser man traditionelt mange forskellige retter, både lune og kolde og gerne med rugbrød til. Mange kan godt lide at servere sild, fiskefilet, æg, rejer, lune frikadeller og leverpostej med svampe, tarteletter med fyld af asparges og forskelligt andet slags pålæg.
Vi har lavet et stort udvalg af forskellige dejlige småretter, som passer perfekt til en flot påskefrokost, og det er kendte retter, som får et twist af bælgfrugter, der fylder dem med smag og protein. Stil frokostbordet an med en masse rugbrødsanretninger med sild og karrysalat, fiskefilet vendt i ærtemel, hønsefri-salat, frikadeller og postejer - der er vegetariske alternativer til traditionel kødpålæg som linsepostej og postej lavet på hestebønner. Der er også de lune frokostretter som tarteletter med Ingrid ærter og asparges, lammekrone marineret med Anicia linser, grøntsagstærter og panerede selleribøffer vendt i ærtemel.
Påsken er også hyggelige middage med familie og venner, og mange byder på det traditionelle påskelam eller en mør kylling. Slut middagen af med en skøn gul citron cheesecake med gråærter eller en glutenfri påskekage bagt med ærtemel og pyntet med påskeæg.
Lad børnene lave deres egne hjemmelavede marcipanæg med chokolade, nougat og Ingrid ærter - og skab jeres egne traditioner til påsken.