Fennikelsalat med Hestebønner, æble og dild - Pure Dansk™

Fennikelsalat med hestebønner, æble og dild

Af Pure Dansk™

Fennikelsalat med Hestebønner, æble og dild - Pure Dansk™

Sprød og frisk salat med fennikel, dild, æble og danske hestebønner.

Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Hestebønner
  • 1 fennikel 
  • 1 æble 
  • 1 håndfuld dild 
  • Revet citronskal, fra ½ citron

Vinaigrette:

  • 1 ½ spsk. olie
  • 1 ½ spsk. æblecider eddike
  • ½ tsk. honning
  • ¼ tsk. sennep

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede hestebønner og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i 35 min., i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og køl af.
  2. Skyl fennikel og skær bunden af. Snit i tynde strimler, og pluk de grønne skud af toppen. Skær æblet i tynde både.
  3. Bland fennikel, æbler og hestebønner i en skål. Tilsæt dild og fennikeltoppe 
  4. Vend ingredienserne til vinaigretten og tilsæt i salaten
  5. Riv citronskal over salaten, og vend det hele sammen
    Servér salaten på påskebordet eller på en hverdag til for eksempel en Ingrid ærtebøf eller frikadelle med hestebønner