Fennikelsalat med Hestebønner, æble og dild - Pure Dansk™

Fennikelsalat med hestebønner, æble og dild

Af Pure Dansk™

Fennikelsalat med Hestebønner, æble og dild - Pure Dansk™

Sprød og frisk salat med fennikel, dild, æble og danske hestebønner.

Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 fennikel 
  • 1 æble 
  • 1 håndfuld dild 
  • Revet citronskal, fra ½ citron

Vinaigrette:

  • 1½ spsk. olie
  • 1½ spsk. æblecider eddike
  • ½ tsk. honning
  • ¼ tsk. sennep

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede hestebønner og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i 35 min., i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og køl af.
  2. Skyl fennikel og skær bunden af. Snit i tynde strimler, og pluk de grønne skud af toppen. Skær æblet i tynde både.
  3. Bland fennikel, æbler og hestebønner i en skål. Tilsæt dild og fennikeltoppe 
  4. Vend ingredienserne til vinaigretten og tilsæt i salaten
  5. Riv citronskal over salaten, og vend det hele sammen
    Servér salaten på påskebordet eller på en hverdag til for eksempel en Ingrid ærtebøf eller frikadelle med hestebønner

    Danske Hestebønner

    Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

    → Køb Danske Hestebønner