
Sprød og frisk salat med fennikel, dild, æble og danske hestebønner.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 fennikel
- 1 æble
- 1 håndfuld dild
- Revet citronskal, fra ½ citron
Vinaigrette:
- 1½ spsk. olie
- 1½ spsk. æblecider eddike
- ½ tsk. honning
- ¼ tsk. sennep
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede hestebønner og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i 35 min., i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og køl af.
- Skyl fennikel og skær bunden af. Snit i tynde strimler, og pluk de grønne skud af toppen. Skær æblet i tynde både.
- Bland fennikel, æbler og hestebønner i en skål. Tilsæt dild og fennikeltoppe
- Vend ingredienserne til vinaigretten og tilsæt i salaten
- Riv citronskal over salaten, og vend det hele sammen