Fennikelsalat med hestebønner, æble og dild

Af Pure Dansk™

Fennikelsalat med Hestebønner, æble og dild - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Fennikelsalat med Hestebønner, æble og dild - Pure Dansk™

Sprød og frisk salat med fennikel, dild, æble og danske hestebønner.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Fennikelsalat med hestebønner, æble og dild

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 fennikel 
  • 1 æble 
  • 1 håndfuld dild 
  • Revet citronskal, fra ½ citron
  • Vinaigrette

  • 1½ spsk. olie
  • 1½ spsk. æblecider eddike
  • ½ tsk. honning
  • ¼ tsk. sennep
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl iminimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i 35 min., i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og køl af.
  • Skyl fennikel og skær bunden af. Snit i tynde strimler, og pluk de grønne skud af toppen. Skær æblet i tynde både.
  • Bland fennikel, æbler og hestebønner i en skål. Tilsæt dild og fennikeltoppe.
  • Vend ingredienserne til vinaigretten og tilsæt i salaten.
  • Riv citronskal over salaten, og vend det hele sammen.
  • Serveringsforslag

    Servér salaten på påskebordet eller på en hverdag til for eksempel en Ingrid ærtebøf eller frikadelle med hestebønner.

    Påske Nem Tilbehør Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter