Ingrid ærtebøf - Pure Dansk™

Ingridærte bøf

Af Pure Dansk™

Ingrid ærtebøf - Pure Dansk™

Smag en dejlig bøf lavet på Ingrid ærter. Passer perfekt i en burger eller sammen med en god salat

Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 50 min
Opskrift giver til 5 Ingrid ærtebøffer 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 2 spsk. Dansk Ærtemel - alternativt 4 spsk. mel
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g champignon 
  • 100 g perlebyg
  • 1 æble
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk chili, pulver eller flager 
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 3 spsk rasp 
  • 2 spsk vand
  • Salt 
  • Rigeligt friskkværnet peber 
  • Smør og olie til stegning 

Fremgangsmåde

  1. Skyl 3 dl Ingrid ærter og sæt dem i blød i koldt vand på køl i minimum 12 timer 
  2. Kog Ingrid ærterne i ca. 30-35 min. i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra 
  3. Kog perlebyggen i ca. 20-25 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra 
  4. Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne 
  5. Riv løg, hvidløg og ½ æble på et rivejern. Skyl og hak persillen groft 
  6. Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker til konsistensen minder om en grov hummus.
  7. Tilsæt revet æble, hvidløg, løg, champignon, krydderier, persille, rasp, ærtemel, vand, rigeligt salt og peber, resten af Ingrid ærter og perlebyg 
  8. Blend til konsistensen er let klistret, tilsæt eventuelt mere vand eller rasp, hvis det er for tørt eller vådt
  9. Skær den sidste halvdel af æblet ud i små tern, og vend i farsen
  10. Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde

    Servér sammen med en af vores salater eller burger med Ingrid ærter, rødbedehummus og grønkål