Ingridærte bøf

Af Pure Dansk™

Ingrid ærtebøf - Pure Dansk™
Ingrid ærtebøf - Pure Dansk™

Smag en dejlig bøf lavet på Ingrid ærter. Passer perfekt i en burger eller sammen med en god salat.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Ingridærte bøf

Antal
5 ærtebøffer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. Dansk Ærtemel - alternativt 4 spsk. mel
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g champignon 
  • 100 g perlebyg
  • 1 æble
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk. chili, pulver eller flager 
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 3 spsk. rasp 
  • 2 spsk. vand
  • Salt 
  • Rigeligt friskkværnet peber 
  • Smør og olie til stegning 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog Ingrid ærterne i ca. 25-30 min. i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
  • Kog perlebyggen i ca. 20-25 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
  • Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne. 
  • Riv løg, hvidløg og ½ æble på et rivejern. Skyl og hak persillen groft.
  • Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker til konsistensen minder om en grov hummus.
  • Tilsæt revet æble, hvidløg, løg, champignon, krydderier, persille, rasp, ærtemel, vand, rigeligt salt og peber, resten af Ingrid ærter og perlebyg.
  • Blend til konsistensen er let klistret, tilsæt eventuelt mere vand eller rasp, hvis det er for tørt eller vådt.
  • Skær den sidste halvdel af æblet ud i små tern, og vend i farsen.
  • Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde.
  • Serveringsforslag

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter