Smag en dejlig bøf lavet på Ingrid ærter. Passer perfekt i en burger eller sammen med en god salat
Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 50 min
Opskrift giver til 5 Ingrid ærtebøffer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 spsk. Dansk Ærtemel - alternativt 4 spsk. mel
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 100 g champignon
- 100 g perlebyg
- 1 æble
- 1 håndfuld persille
- 1 tsk. chili, pulver eller flager
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 3 spsk. rasp
- 2 spsk. vand
- Salt
- Rigeligt friskkværnet peber
- Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
- Skyl Ingrid ærter og sæt dem i blød i koldt vand på køl i minimum 12 timer
- Kog Ingrid ærterne i ca. 25-30 min. i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra
- Kog perlebyggen i ca. 20-25 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra
- Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne
- Riv løg, hvidløg og ½ æble på et rivejern. Skyl og hak persillen groft
- Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker til konsistensen minder om en grov hummus.
- Tilsæt revet æble, hvidløg, løg, champignon, krydderier, persille, rasp, ærtemel, vand, rigeligt salt og peber, resten af Ingrid ærter og perlebyg
- Blend til konsistensen er let klistret, tilsæt eventuelt mere vand eller rasp, hvis det er for tørt eller vådt
- Skær den sidste halvdel af æblet ud i små tern, og vend i farsen
- Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde
Servér sammen med en af vores salater eller burger med Ingrid ærter, rødbedehummus og grønkål