Ingridærte bøf

Af Pure Dansk™

Ingridærte bøf
Vegetarisk
Vegetarisk
Ingridærte bøf

Smag en dejlig vegetarisk bøf lavet på Ingrid ærter. Passer perfekt i en burger eller sammen med en god salat.

Nem og nærende ingridærte bøf til hele familien

Gør hverdagsmaden grønnere med en smagfuld ingridærte bøf, der både mætter og begejstrer. Ingridærter er en overset dansk superbælgfrugt, som giver en fast konsistens og en nøddeagtig smag, og det gør bøffen ideel som kødfrit alternativ. 

Med sin faste tekstur og milde smag egner den sig både i burgerbollen eller som alternativ til den klassiske hakkebøf med sovs og kartofler. Retten er rig på protein, og protein fra bælgfrugter mætter længere end protein fra kød og er derfor både godt for klimaet og for dig. 

Nem at lave og fuld af nordisk plantekraft – et oplagt valg for både vegetarer og fleksitarer. 

Servér ærtebøffen med en af vores salater eller brug den i en burger med Ingrid ærter, rødbedehummus og grønkål.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Ingridærte bøf

Antal
5 ærtebøffer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. Dansk Ærtemel - alternativt 4 spsk. mel
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g champignon 
  • 100 g perlebyg
  • 1 æble
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk. chili, pulver eller flager 
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Salt 
  • Rigeligt friskkværnet peber 
  • Smør og olie til stegning 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld ibKødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i ca. 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
  • Kog perlebyggen i ca. 20-25 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
  • Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne. 
  • Riv løg, hvidløg og æblet groft på et rivejern. Skyl og hak persillen groft.
  • Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker til konsistensen minder om en grov hummus.
  • Tilsæt halvdelen af det revne æble og persille samt ærtemel, rigeligt salt og peber, hvidløg, løg, champignon, krydderier og resten af Ingrid ærter og perlebyg.
  • Blend til konsistensen er let klistret og der stadig er enkelte hele Ingrid ærter i farsen, tilsæt eventuelt mere vand eller ærtemel, hvis den er for tør eller våd.
  • Vend den sidste halvdel af de revne æbler og persille i farsen
  • Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde.
  • Serveringsforslag

    Lad ingridærtebøffen spille hovedrollen på tallerkenen og servér med kartofler og grøntsager, eller brug den i en vegetarisk burger.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter