Hovedretter med bælgfrugter

Til hverdag, fest og gæstemenuer. Til simple og lækre retter med stor smag, eller avancerede menuer med mange komponenter. Til det nemme hverdagskøkken i familien og til gourmetretter for feinschmeckerne. Hvad end du søger inspiration til, så finder du mange opskrifter på hovedretter med bønner, linser og ærter, som viser bælgfrugternes alsidighed.

Danske bælgfrugter er en alsidig råvare, som kan bruges på et utal af måder. Det kan for eksempel være kogte, stegte, rå, purerede, marinerede, som mel og som aquabafa. Med alle de muligheder får du mulighed for at skabe lækre og sunde hovedretter både til de nemme hverdagsretter og i de avancerede gæstemenuer.

Det kan være, du søger inspiration til at sammensætte en grøn madplan i hverdagen, hvor du ønsker nogle dejlige og nærerende hverdagsretter, som hele familien kan lide. Det kan også være du har lyst til at kaste dig ud i nye teknikker og prøve nye hovedretter af, når du får gæster.

Vi har samlet forskellige opskrifter på hovedretter til årstiderne, som følger sæsonernes råvarer. Der er grøn grillrmad og skønne tærter til forår og sommer, eller varmede simreretter og nærende supper til efterår og vinter. Der er hovedretter til højtider, som påske og jul, og til festlige anledninger som nytår og fødselsdage.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man spiser 100 gr. bælgfrugter om dagen, og derfor kan det være godt at tænke dem ind i hverdagens hovedretter. Bønner, linser og ærter har et højt indhold af naturlige planteproteiner og sunde kostfibre, og du kan med stor fordel erstatte animalske proteiner med planteproteiner, da de holder dig mæt i længere tid. Lav store portioner af dine hovedretter og frys dem eventuelt ned, så har du nemt og hurtigt mad til flere dage.