Shepherd's Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Shepherd's Pie med Anicia linser og Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Uden æg
Uden æg
Shepherd's Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Shephards Pie er en traditionel engelsk ret med kartoffelmos, som tilberedes i ovnen. Prøv vores vegetariske version af denne varme og smagfulde ret, hvor lammekødet er erstattet med Anicia linser og Ingrid ærter. Dejlig grøn hverdagsret med bælgfrugter at lune sig på til de regnfulde efterårsdage og kolde vintermåneder.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Anicia Linser.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Shepherd’s Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time og 45 minutter

Ingredienser

Kartoffelmos med Ingrid ærter

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør 
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Fyld

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerod
  • ¼ knoldselleri
  • ½ tsk. koriander, stødt
  • 4 stilke frisk timian
  • 200 g champignon
  • 6 soltørrede tomater
  • 1 spsk. balsamico eddike
  • ½ dl rødvin
  • 3 dl grøntsagsbouillon 
  • 50 g smør
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • Revet citronskal af ½ citron
  • 1 spsk. rasp
  • 1 spsk. olie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og Anicia linser. Stil linserne og ærterne til fyldet i blød i den samme skål på køl i minimum 12 timer. Vi anbefaler, at Ingrid ærterne til kartoffelmos iblødsættes for sig selv i en mindre skål.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne til kartoffelmos, og kog dem sammen med kartoflerne i cirka 25-30 minutter til både kartofler og Ingrid ærter er møre.
  • Hæld kogevandet fra kartoflerne og Ingrid ærterne.
  • Mos eller blend de varme Ingrid ærter og kartofler med smør og mælk. Mos til du har den ønskede konsistens på din kartoffelmos, og smag til med salt og peber.
  • Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
  • Skræl og skær gulerod og selleri i små tern. Rens svampene for eventuelle jordrester og hak dem fint.
  • Varm en gryde op ved middelvarme med lidt olie eller smør. Steg løg, hvidløg, gulerod, selleri og champignon på panden i 5 min.
  • Tilsæt hakkede soltørrede tomater, koriander, og timianblade, og lad det hele stege i 3-4 min.
  • Tilsæt eddike, rødvin, bouillon og udblødte Ingrid ærter og Anicia linser. Lad det simre i ca. 25-30 min. til det er mørt.
  • Tilsæt 50 g smør til fyldet og smag til med salt og peber.
  • Fordel fyldet i et ovnfast fad, og dæk fyldet med et låg af kartoffelmos.
  • Bland rosmarin, revet citronskal, rasp og 1 spsk. olie godt sammen i en skål, og fordel det udover kartoffelmosen.
  • Bag din pie i ovnen ved 200 °C varmluft i 30 min. til kartoffelmosen er gylden.
  • Serveringsforslag

    Server din Shepard's Pie med syltede rødbeder og en god sprød grøn salat.

    Jul Vinter Efterår Hverdagsmad Børnevenlig Aftensmad Hovedret Ovnret Britisk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter