Shepherd's Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Shepherd's Pie med Anicia linser og Ingrid ærter
Shepherd's Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Skøn fyldig ret med Ingrid ærter, Anicia linser og grønt dækket af kartoffelmos med Ingrid ærter og sprød rosmarin topping. Perfekt grøn juleret og til de kolde vintermåneder.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Anicia Linser.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Shepherd’s Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time og 45 minutter

Ingredienser

Kartoffelmos

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør 
  • 1 dl mælk
  • Fyld

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerod
  • ¼ knoldselleri
  • ½ tsk. koriander, stødt
  • 4 stilke frisk timian
  • 200 g champignon
  • 6 soltørrede tomater
  • 1 spsk. balsamico eddike
  • ½ dl rødvin
  • 3 dl grøntsagsbouillon 
  • 50 g smør
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • ½ citron
  • 1 spsk. rasp
  • 1 spsk. olie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand hver for sig på køl i minimum 12 timer. For nemheds skyld iblødsættes Ingrid ærterne til kartoffelmos for sig selv. 
  • Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker. Kog til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra alle bælgfrugterne og kog Ingrid ærterne til kartoffelmos i 20-25 minutter til de er møre. Hæld kogevandet fra.  
  • Blend de varme Ingrid ærter med 1 spsk smør. Tilsæt dem til kartoflerne sammen med resten af smørret, salt og peber. Mos til du har den ønskede konsistens på kartoffelmosen. Sæt til side. 
  • Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  • Skræl og skær guleroden og selleri i små tern. Rens svampene for eventuelle jordrester og hak dem fint.
  • Varm en gryde op til middelvarme med olie i bunden. Kom løg, hvidløg, gulerod, selleri og champignon og steg dem 5-6 min.
  • Tilsæt hakkede soltørrede tomater, koriander, og timianblade. Lad det stege 3-4 min.
  • Tilsæt eddike, rødvin, bouillon og udblødte Ingrid ærter og Anicia linser. Lad det simre i ca. 25-30 min. til det er mørt.
  • Tilsæt 50 g smør til fyldet og smag til med salt og peber.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft .
  • Fordel fyldet i et fad og dæk det til med kartoffelmos. I en skål blandes rosmarinblade, citronskal rasp og 1 spsk. olie. Bland godt og fordel udover mosen.
  • Bag i ovnen i 30 min. til den er gylden.
  • Serveringsforslag

    Server Shepard's Pie med en god sprød salat til, prøv en af vores mange med danske bælgfrugter. F.eks. salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål.

    Jul Aftensmad Hovedret Britisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter