
Dejlig nem krydret thai gryde med danske Anicia linser, kartofler, grønt og spicy krydderier
Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / Tid i alt 45 min.
Denne opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
-
6 kartofler (svarende til ca. 250 g)
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. kanel
- Salt og peber
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 tsk. grøn karry paste
- 2 cm friskrevet ingefær
- Olie til stegning
- 4 spsk. smooth peanutbutter
- 1 dl piskefløde
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk. soja
- Saft fra 1,5 lime
- 2 tsk. sukker
- 2 store håndfuld spinat
- 100 g grønne bønner fra frost
Topping:
- Saltede peanuts
-
Evt. koriander
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 °C varmluft
- Skær kartoflerne i tern. Vend dem i olie og bland med spidskommen, gurkemeje, kanel, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20-30 min.
- Pil løg og hvidløg og hak det fint
- Riv ingefær på den fine side af rivejernet
- Varm en gryde op med olie og svits løg, hvidløg og ingefær
- Tilsæt peanutbutter, karry paste, fløde, grøntsagsbouillon og Anicia linser. Lad det koge op og sørg for at karry paste og peanutbutter bliver opløst
- Lad det simre i 25 min. Smag til med soja, limesaft og sukker.
- Tilsæt spinat, grønne bønner og de bagte kartoffeltern. Lad det simre et par minutter til spinaten er faldet sammen.
- Anret i en skål og top med saltede peanuts og evt. koriander.
Server med ris eller dansk quinoa