Thaigryde med Anicia linser - Pure Dansk™

Thaigryde med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Thaigryde med Anicia linser - Pure Dansk™

Dejlig nem krydret thai gryde med danske Anicia linser, kartofler, grønt og spicy krydderier

Forberedelse 20 min  / Tilberedning 25 min / Tid i alt 45 min.
Denne opskrift giver til 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 6 kartofler (svarende til ca. 250 g)

  • 2 spsk. olie
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. kanel
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk. grøn karry paste
  • 2 cm friskrevet ingefær
  • Olie til stegning
  • 4 spsk. smooth peanutbutter
  • 1 dl piskefløde
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. soja
  • Saft fra 1,5 lime
  • 2 tsk. sukker
  • 2 store håndfuld spinat
  • 100 g grønne bønner fra frost 

Topping:

  • Saltede peanuts
  • Evt. koriander
     

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 °C varmluft
  2. Skær kartoflerne i tern. Vend dem i olie og bland med spidskommen, gurkemeje, kanel, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20-30 min. 
  3. Pil løg og hvidløg og hak det fint
  4. Riv ingefær på den fine side af rivejernet
  5. Varm en gryde op med olie og svits løg, hvidløg og ingefær
  6. Tilsæt peanutbutter, karry paste, fløde, grøntsagsbouillon og Anicia linser. Lad det koge op og sørg for at karry paste og peanutbutter bliver opløst
  7. Lad det simre i 25 min. Smag til med soja, limesaft og sukker. 
  8. Tilsæt spinat, grønne bønner og de bagte kartoffeltern. Lad det simre et par minutter til spinaten er faldet sammen. 
  9. Anret i en skål og top med saltede peanuts og evt. koriander.

Server med ris eller dansk quinoa