Sådan gør du
Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.Kyllingen parteres i underlår, overlår og bryst, del eventuelt hvert bryststykke i to. Du kan også anvende dansk kylling, som allerede er skåret i stykker.Pil løgene og skær dem i kvarte. Skyl, rens og skær peberfrugt og gulerødder i grove tern.Skyl og skær tomater i halve.Pil hvidløg og giv dem et lille slag med en flad hånd, så skallen bliver på men de har åbnet sig en smule.Tænd ovnen på 200 °CTag et ovnfast fad og hæld olie i bunden. Læg kylling, løg, peberfrugt, gulerødder, hvidløg.Tilsæt herefter halvdelen af tomaterne og halvdelen af linser i fadet.Krydr med krydderier, salt og peber og læg friske timiankviste på toppen.Sæt fadet i ovnen i 30 min.Efter 30 min. tilsættes mandlerne og resten af tomaterne til kyllingefadet.Sæt fadet tilbage i ovnen i 15 min.
Serveringsforslag
Drys resten af linserne, friske timiankviste og hakket persille på toppen og servér eventuelt med en af vores mange salater med linser, ærter eller hestebønner.