Dejlig varm og krydret nudelsuppe med kål, krydderurter og danske bælgfrugter. Anicia linser, Ingrid ærter og hestebønner giver en god fylde til suppen og mætter dejligt.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 45-50 min / I alt 1 t og 20 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
Suppe
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3-4 spsk. olie
- 1 tsk. karry
- 1⅓ liter grøntsagsbouillon
- 1 håndfuld spinat
- 1 håndfuld palmekål - er palmekål ikke i sæson, anvend spinat
- 5 håndfulde blandede urter fx persille, koriander, dild, ærteskud og mynte
- 4 løg
- 3 spsk. olie
- 2 spsk. smør
- Salt
- 200 g nudler
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter, hestebønner og Anicia linser og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra bælgfrugterne.
- Pil løg og hvidløg. Snit det fint
- Varm en stor gryde op med olie og steg løg og hvidløg ved middelvarme i 7-10 min til løgene begynder karamellisere. De må ikke tage farve
- Kom linser, ærter og bønner i sammen med karry og steg i 2-3 min. mens du rører i det.
- Hæld bouillon på, og lad suppen stå og simre under låg i 45-50 min
- Lav imens Karamelliserede løg til topping:
- 1. Pil løgene og halvere. Snit dem i fine skiver.
- 2. Varm en pande op med olie og smør og steg løgene til de er gyldne og karamelliserede, uden at de branker. Steg ved middelvarme. Det tager ca. 10-20 min. Smag til med salt og stil til side
- Hak spinat, palmekål og urter og rør det i suppen
- Juster suppen med vand eller bouillon, hvis den virker for tyk
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld kogevandet fra og kom nudlerne i suppen.
Anret i skåle og top med karamelliserede løg. Velbekomme!