Nudelsuppe med danske bønner, ærter og linser

Nudelsuppe med danske bønner, ærter og linser

Af Pure Dansk™

Nudelsuppe med danske bønner, ærter og linser

Dejlig varm og krydret nudelsuppe med kål, krydderurter og danske bælgfrugter. Anicia linser, Ingrid ærter og hestebønner giver en god fylde til suppen og mætter dejligt. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 45-50 min / I alt 1 t og 20 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

Suppe 

  • dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 spsk. olie
  • 1 tsk. karry
  • 1,3 liter grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 håndfuld palmekål - er palmekål ikke i sæson, anvend spinat 
  • 5 håndfulde blandede urter fx persille, koriander, dild, ærteskud og mynte
Karamelliserede løg:
  • 4 løg
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk smør
  • Salt

  • 200 g nudler 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærter, hestebønner og Anicia linser, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over. Hæld vandet fra
  2. Pil løg og hvidløg. Snit det fint
  3. Varm en stor gryde op med olie og steg løg og hvidløg ved middelvarme i 7-10 min til løgene begynder karamellisere. De må ikke tage farve
  4. Kom linser, ærter og bønner i sammen med karry og steg i 2-3 min. mens du rører i det. 
  5. Hæld bouillon på, og lad suppen stå og simre under låg i 45-50 min
  6. Lav imens Karamelliserede løg til topping:
    1. Pil løgene og halvere. Snit dem i fine skiver.
    2. Varm en pande op med olie og smør og steg løgene til de er gyldne og karamelliserede, uden at de branker. Steg ved middelvarme. Det tager ca. 10-20 min. Smag til med salt og stil til side
  7. Hak spinat, palmekål og urter og rør det i suppen
  8. Juster suppen med vand eller bouillon, hvis den virker for tyk
  9. Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld kogevandet fra og kom nudlerne i suppen.

    Anret i skåle og top med karamelliserede løg. Velbekomme!