Nudelsuppe med hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Nudelsuppe med danske bønner, ærter og linser
Nudelsuppe med danske bønner, ærter og linser

Dejlig varm og krydret nudelsuppe med kål, krydderurter og danske bælgfrugter. Anicia linser, Ingrid ærter og hestebønner giver en god fylde til suppen og mætter dejligt.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter, Danske Hestebønner og Danske Anicia Linser.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Nudelsuppe med hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 spsk. olie
  • 1 tsk. karry
  • 1⅓ liter grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 håndfuld palmekål - er palmekål ikke i sæson, anvend spinat 
  • 5 håndfulde blandede urter fx persille, koriander, dild, ærteskud og mynte
  • Karamelliserede løg

  • 4 løg
  • 3 spsk. olie
  • 2 spsk. smør
  • Salt
  • Tilbehør

  • 200 g nudler 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, hestebønner og Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra bælgfrugterne. 
  • Pil løg og hvidløg. Snit det fint.
  • Varm en stor gryde op med olie og steg løg og hvidløg ved middelvarme i 7-10 min til løgene begynder karamellisere. De må ikke tage farve.
  • Kom linser, ærter og bønner i sammen med karry og steg i 2-3 min. mens du rører i det. 
  • Hæld bouillon på, og lad suppen stå og simre under låg i 45-50 min.
  • Lav imens Karamelliserede løg til topping:
  • Pil løgene og halvere. Snit dem i fine skiver. 
  • Varm en pande op med olie og smør og steg løgene til de er gyldne og karamelliserede, uden at de branker. Steg ved middelvarme. Det tager ca. 10-20 min. Smag til med salt og stil til side
  • Hak spinat, palmekål og urter og rør det i suppen
  • Juster suppen med vand eller bouillon, hvis den virker for tyk
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld kogevandet fra og kom nudlerne i suppen.
  • Serveringsforslag

    Anret i skåle og top med karamelliserede løg. Velbekomme!

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter