Supper med bælgfrugter

Suppe i de kolde måneder giver både varme og velvære – og den bliver endnu mere nærende, når du tilsætter danske linser, ærter og bønner, da de giver dig sunde proteiner, vitaminer og mineraler i vintermånederne. De tørrede bælgfrugter kan komme direkte i gryden og koge med sammen med de øvrige ingredienser, så du får et nemt, mættende og sundt måltid. På den måde får dine favorit supper mere fylde, næring og god smag, uden ekstra arbejde. Her finder du opskrifter, der gør det let at lave supper med bælgfrugter, som hele familien vil elske.

Supper er smækfyldte med energi og næring, som komme os til gode i de kolde måneder. Nå vi har brug for noget at varme os på en blæsende efterårsdag er der ikke noget så godt som en rund og cremet kartoffelsuppe, eller en dejlig jordskokkesuppe med masser af umani. Tilsat danske bælgfrugter får begge supper et skud ekstra energi, der kan holde dig mæt og varm.

Supper kan blendes, så bælgfrugterne kombineres med de andre ingredienser som i en rund og kølig gazpacho, eller du kan beholde grøntsagernes og bælgfrugternes tekstur som i en krydret karrysuppe med blomkål og hestebønner. Supper kan serveres med hjemmebagt brød til og udgøre et nærende aftensmåltid. Det kan også være et dejligt afbræk i ugen at spise suppe som en velgørende frokost.

Mange familier har en fast suppedag om ugen, og her finder du idéer til, hvordan du kan lave nogle af familiens favoritsupper på en sund måde med danske bælgfrugter. Børnene elsker for eksempel altid den italienske minestrone med små pastaer og Ingrid ærter i, eller en skøn tomatsuppe toppet med Anicia linser, der kan dyppes hjemmebagt brød i. På den måde sniger du nemt de sunde bælgfrugter ind i børnenes kost. Vinterhalvåret kalder også på særlige traditioner, og til halloween vil en cremet græskarsupper med crunchy Ingrid ærter på toppen passe perfekt ind.

Det kan også være du har lyst til at kaste dig ud i andre landes suppetraditioner med en krydret meksikansk bønnesuppe, en marokkansk harirasuppe med et twist af danske Ingrid ærter, eller den uovertrufne suppeklassiker fra det franske landkøkken; løgsuppen med smeltet ostebrød.