Løgsuppe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Løgsuppe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Løgsuppe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Simpel og fyldig løgsuppe med god fylde og smag fra løg og Ingrid ærter. Servér med et sprødt stykke ostebrød til. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t og 5 min.
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 100 g tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 kg zittauerløg
  • 3 fed hvidløg
  • Frisk timian, en håndfuld
  • 1 l grøntsagsfond
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. olie
Tilbehør: 
  • 4 skiver brød 
  • 100 g revet ost 
  • Olivenolie
  • Eventuelt frisk timian 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt i rigeligt vand på køl minimum 12 timer, eventuelt natten over

På dagen: 

  1. Pil løgene og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint.
  2. Kom smør og olie i en stor gryde. Kom løgene i gryden og steg dem ved middelvarme i 20-25 minutter til de bliver gyldne og karamelliserer.
  3. Tilsæt hvidvin og kog vinen ind. Det tager et par minutter. 
  4. Tilsæt herefter grøntsagsfond og Ingrid ærter. Lad suppen simre i ca 30-35 minutter til ærterne er møre. Smag suppen til med salt, peber og evt lidt balsamicoglaze eller eddike for at give lidt syre.
  5. Tænd ovnen på 230 C.
  6. Dryp eller pensl brødene med lidt olivenolie, og top med revet ost. Bag ved i ovnen til osten er smeltet og gylden.

Top løgsuppen med lidt frisk timian og ostebrød eller servér brødet ved siden af. 

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Vores Jord din Køkkenhave 

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter