Simpel og fyldig løgsuppe med god fylde og smag fra løg og Ingrid ærter. Servér med et sprødt stykke ostebrød til.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t og 5 min.
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 100 g tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 kg zittauerløg
- 3 fed hvidløg
- Frisk timian, en håndfuld
- 1 l grøntsagsfond
- 2 dl hvidvin
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- 4 skiver brød
- 100 g revet ost
- Olivenolie
- Eventuelt frisk timian
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt i rigeligt vand på køl minimum 12 timer, eventuelt natten over
På dagen:
- Pil løgene og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint.
- Kom smør og olie i en stor gryde. Kom løgene i gryden og steg dem ved middelvarme i 20-25 minutter til de bliver gyldne og karamelliserer.
- Tilsæt hvidvin og kog vinen ind. Det tager et par minutter.
- Tilsæt herefter grøntsagsfond og Ingrid ærter. Lad suppen simre i ca 30-35 minutter til ærterne er møre. Smag suppen til med salt, peber og evt lidt balsamicoglaze eller eddike for at give lidt syre.
- Tænd ovnen på 230 C.
- Dryp eller pensl brødene med lidt olivenolie, og top med revet ost. Bag ved i ovnen til osten er smeltet og gylden.
Top løgsuppen med lidt frisk timian og ostebrød eller servér brødet ved siden af.
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Vores Jord din Køkkenhave