Løgsuppe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Løgsuppe med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Løgsuppe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Simpel og fyldig løgsuppe med god fylde og smag fra løg og Ingrid ærter. Servér med et sprødt stykke ostebrød til.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Opskriften er udviklet af Vores jord – din køkkenhave for Pure Dansk.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Løgsuppe med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

  • 100 g tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 kg zittauerløg
  • 3 fed hvidløg
  • Frisk timian, en håndfuld
  • 1 l grøntsagsfond
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. olie
  • Tilbehør

  • 4 skiver brød 
  • 100 g revet ost 
  • Olivenolie
  • Eventuelt frisk timian 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Pil løgene og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint.
  • Kom smør og olie i en stor gryde. Kom løgene i gryden og steg dem ved middelvarme i 20-25 minutter til de bliver gyldne og karamelliserer.
  • Tilsæt hvidvin og kog vinen ind. Det tager et par minutter. 
  • Tilsæt herefter grøntsagsfond og Ingrid ærter. Lad suppen simre i ca 30-35 minutter til ærterne er møre. Smag suppen til med salt, peber og evt lidt balsamicoglaze eller eddike for at give lidt syre.
  • Tænd ovnen på 230 C.
  • Dryp eller pensl brødene med lidt olivenolie, og top med revet ost. Bag ved i ovnen til osten er smeltet og gylden.
  • Serveringsforslag

    Top løgsuppen med lidt frisk timian og ostebrød eller servér brødet ved siden af. 

    Suppe

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter