Harirasuppe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Harirasuppe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Harirasuppe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Harirasuppe er en fyldig, krydret suppe, der er kendt fra det marokkanske køkken og kan spises året rundt. Traditionelt anvendes kikærter, som vi har udskiftet med danske gule Ingrid ærter. Suppen er mættende og super velsmagende. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 15 min 
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser

  • 150 g tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 100 g tørrede Danske Anica linser, valgfrit
  • 2 små rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 røde peberfugter
  • 4 stængler bladselleri
  • ½ dl olie til stegning
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 spsk paprika
  • 1-2 spsk harissa, alt efter hvor stærk suppen skal være
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4-5 dl grøntsagsbouillon
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • saft af 1 citron
Topping - valgfrit: 
  • frisk mynte 
  • frisk koriander
 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl og iblødsæt de tørrede Ingrid ærter i rigeligt vand på køl.

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Rens peberfrugterne og hak dem fint sammen med bladsellerien. 
  3. Svits løg, hvidløg, peberfrugt og bladselleri i olie i en gryde i et par minutter.
  4. Tilsæt de tørrede krydderier og harissa. Svits det hele godt sammen i 2-3 minutter under omrøring.
  5. Tilsæt Ingrid ærter, hakkede tomater og grøntsagsbouillon, og lad det simre under låg i 45 minutter ved middelvarme – rør undervejs. 
  6. Kom halvdelen af suppen i en blender og blend, til den har en ensartet konsistens – hæld det tilbage i gryden til resten af suppen
  7. Tilsæt Anicia linserne og 2 dl ekstra grøntsagsbouillon, hvis du ønsker en mere fyldig suppe. Lad suppen simre yderligere 25-30 minutter eller til linserne er møre.
  8. Du kan sagtens undlade linserne, og så skal suppen blot varmes igennem efter en tur i blenderen. 
  9. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
  10. Drys med friske urter, og server suppen med groft brød. Prøv f.eks. koldhævede boller med hestebønner

Denne suppe bliver kun ekstra god næste dag, hvor den har trukket endnu mere smag, så du kan roligt lave en stor portion eller lave den dagen i forvejen.

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk 

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter