Nemme naanbrød med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Nemme naanbrød med dansk ærtemel

Af Pure Dansk™

Nemme naanbrød med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Nemme og hurtige naanbrød med dansk ærtemel - en hurtig måde at have det perfekte brød og tilbehør til dine gryderetter. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 10 min / I alt 25 min.
Opskriften giver til 6 stk

Ingredienser 

  • 2 dl Dansk Ærtemel
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 2 spsk olivenolie til pensling 
  • Hampefrø eller nigellafrø

    Fremgangsmåde

    1. Bland hvedemel, ærtemel, salt og bagepulver i en skål 
    2. Tilsæt cremefraiche, vand og olie og ælt godt til dejen er helt glat og blød. 
      Den må ikke være for klistret til at kunne udrulles på et bord, så skal der tilsættes mere mel
    3. Stil dejen til at hvile i 10 minutter 
    4. Rul dejen ud i 6 lige store stykker - de må ikke være for tynde 
    5. Pensl den ene side med vand og læg den våde side nedad på en varm pande. 
    6. Pensl den tørre side med olie og drys med hampefrø 
    7. Begge sider skal være gyldenbrune 

    Skal spises samme dag, så er de bedst. Servér til Tikka Masala med Hestebønner og Ingrid ærter, Butter chicken med Ingrid ærter og blomkål eller Dhal med Anicia linser.