
Nemme og hurtige naanbrød med dansk ærtemel - en hurtig måde at have det perfekte brød og tilbehør til dine gryderetter.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 10 min / I alt 25 min.
Opskriften giver til 6 stk.
Ingredienser
- 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 1 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- 1½ dl cremefraiche
- 2 spsk. olivenolie til pensling
- Hampefrø eller nigellafrø
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, ærtemel, salt og bagepulver i en skål
- Tilsæt cremefraiche, vand og olie og ælt godt til dejen er helt glat og blød. Hvis dejen er for klistret til at kunne rulles ud på et bord tilsæt lidt mere mel i dejen.
- Stil dejen til at hvile i 10 minutter
- Rul dejen ud i 6 lige store stykker - de må ikke være for tynde
- Pensl den ene side med vand og læg den våde side nedad på en varm pande.
- Pensl den tørre side med olie og drys med hampefrø
- Begge sider skal være gyldenbrune
Skal spises samme dag, så er de bedst. Servér til Tikka Masala med Hestebønner og Ingrid ærter, Butter chicken med Ingrid ærter og blomkål eller Dhal med Anicia linser.