Klassisk dhal med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Nem dahl med danske linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Nem dahl med danske linser

Lækker, mættende og fyldig dhal med varme krydderier og Anicia linser. Anicia linserne koger ikke ud og tilfører derfor din dhal et dejligt let bid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Klassisk dhal med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 4 dl (360 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. smør
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • Topping

  • Cremefraiche, 9 %
  • Ristede mandler
  • Frisk koriander
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv ingefæren fint.
  • Varm en gryde op med olie og smør. Steg løg, hvidløg og ingefær i 2-3 minutter ved middel varme. Tilsæt alle krydderierne, og lad det stege i cirka 2 minutter.
  • Skyl Anicia linserne, og tilsæt dem i gryden til de øvrige ingredienser sammen med hakkede tomater og bouillon. Lad det simre i 25-35 minutter, og rør undervejs i gryden, så det ikke sætter sig fast i bunden. Smag til med salt og peber.
  • Smag på retten efter 25 minutter. Hvis du synes, den skal være tykkere, og linserne skal have lidt mindre bid, så lad den koge videre i yderligere 10 minutter.
  • Serveringsforslag

    Servér din dhal toppet med cremefraiche, ristede mandler og frisk koriander.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Efterår Vinter Krydret Gryderet Aftensmad Hovedret Indisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter