Tikka masala med blomkål, Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

Tikka masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Tikka masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål - Pure Dansk™

Lækker og cremet traditionel ret fra det indiske køkken. Denne udgave er vegetarisk med Ingrid ærter og hestebønner, hvor vi har erstattet kyllingen med blomkål. Den smager skønt sammen med vores nemme pandebrød med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Hestebønner.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Tikka masala med blomkål, Ingrid ærter og hestebønner

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 løg
  • 3 hvidløg
  • ½-1 frisk chili
  • 2 spsk. revet ingefær
  • ½ dl vand
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 spsk. olie
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 400 g passata (mosede tomater)
  • 4 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • ½ terning grøntsagsbouillon
  • ½ blomkål
  • Salt og peber
  • Topping

  • Lidt frisk chili og friskhakket koriander
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og Ingrid ærterne, og stil dem til side.
  • Pil løg og hvidløg, skær chili og ingefær i mindre stykker, og blend med ½ dl vand til en grov pasta.
  • Svits garam masala og gurkemeje af på en varm sauterpande eller i en gryde i et par minutter, uden at det brænder på. Tilsæt olie og løg-hvidløg-chili-ingefær-pastaen, og rør rundt. Tilsæt smør og tomatpuré, og steg det i et par minutter.
  • Hæld passata, vand, fløde, udblødte Ingrid ærter og hestebønner i gryden, og tilsæt ½ bouillonterning. Lad det simre i 40-45 minutter, til saucen bliver tyk og cremet, og hestebønner og Ingrid ærter er færdigkogte og møre. Smag til undervejs.
  • Imens gryderetten koger, tilberedes blomkålen i ovnen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Blomkålen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og vendes i salt, peber og olie. Rist blomkålen i ovnen ved 200 °C varmluft i cirka 10 minutter, til den får lidt farve. Når bønnerne og ærterne er kogt møre, tilføjes ristet blomkål, og der røres forsigtigt rundt i gryden. Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér tikka masala med et drys chili og koriander på toppen, nemme pandebrød med ærtemel og en sprød spidskålssalat med koriander, chili og citrondressing.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Vinter Efterår Aftensmad Hovedret Gryderet Indisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter