Mange familier spiser pastaretter hver uge ikke mindst den elskede spaghetti bolognese. Med pastaretter er det nemt at lave mættende måltider, og de kan varieres på et utal af måder. Kun fantasien sætter egentlig grænser. Danske bælgfrugter som Anicia linser, gråærter, hestebønner og Ingrid ærter giver pastaretterne et unikt og næringsrigt twist.
Bælgfrugter indeholder kostfibre og planteproteiner, og derfor er de nemme at tænke ind i pastaopskrifterne, og du kan erstatte de animalske proteiner med dem og lave lækre, vegetariske pastaretter.
Ærtemel lavet på danske Ingrid ærter er også naturligt glutenfrit, og du kan derfor lave din egen hjemmelavede glutenfri pasta med glutenallergikere i tankerne. Glutenfri pasta med kylling og parmesan kan nemt blive en ny favoritret.
Vi har samlet et stort udvalg af de velkendte italienske pastaklassikere og tilført dem sunde danske bælgfrugter. Det gør kun retterne endnu bedre. Der er for eksempel opskrifter på pasta bolognese, hvor du både har mulighed for at lave en vegetarisk version med linser eller supplere dit hakkede oksekød med gråærter. Du kan også lave en lækker lasagne med linser, som børnene vil elske, eller lave den klassiske Cacio e Pepe med Ingrid ærter og masser af smag. Prøv dig også frem med hjemmelavet ravioli på ærtemel med et fyld af Anicia linser og svampe.
Pastaretter er supergode at lave vegetariske, og du kan bruge en masse dejlige grøntsager sammen med dine bælgfrugter. Det kan være i en pastaret med squash, palmekål og Anicia linser eller pasta med cremet tomatsauce og gråærter. Vend din pasta i en lækker linsepesto og lav dejlige, grønne pastasalater, som også kan bruges til frokost.
Den italienske gnocci minder om pastaen, og med gnocci har du også et utal af muligheder for at stille nogle nemme og nærende retter på bordet, som forkæler dine smagsløg. Gnocci er milde i smagen og passer perfekt med gråærter og grønt eller i et varmende grøntsagsfad i ovnen. Buon appetito, som de siger i Italien!