Asiatisk nudelsalat med gråærter

Af Pure Dansk™

Asiatisk nudelsalat med gråærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Asiatisk nudelsalat med gråærter

Denne opskrift på asiatisk inspireret nudelsalat med marinerede danske gråærter, sprøde gulerødder, spidskål og spejlæg er både frisk og fyldt med smag. En lækker mættende vegetarisk nudelsalat, som er let at lave og ideel til både frokost og aftensmad. I denne nudelsalat er gråærterne anvendt som et perfekt og nærende alternativ til kød.

Hvorfor er danske gråærter og andre bælgfrugter gode at anvende i både nudelsalater og måltidssalater? 

Gråærter er fyldt med protein og kostfibre, som gør din salat mere mættende og nærende – helt uden at du behøver tilsætte kød. Det gør dem ideelle i måltidssalater, hvor du gerne vil have et smagfuldt, lækkert og næringsrigt måltid.

De kogte gråærter har en cremet og let nøddeagtig konsistens med et let bid, som står i fin kontrast til de sprøde grøntsager og nudler. Gråærter og andre danske bælgfrugter har en mild og rund smag, der nemt tager imod krydderier, dressinger og marinader, som i f.eks. asiatisk sojadressing, tahindressing eller citrondressing. Derfor passer de perfekt i både klassiske og krydrede salater.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Asiatisk nudelsalat med gråærter

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

Salat

  • 1,5 dl (135 g) tørrede Danske Gråærter  
  • ¼ spidskål 
  • 3 gulerødder 
  • 5 forårsløg 
  • 250 g ægnudler 
  • 4 æg 
  • ½-1 frisk chili, alt efter styrke 
  • 1 håndfuld friskhakket koriander 
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. soya
  • 1 tsk. limesaft
  • Marinade

  • 2 tsk. frisk ingefær 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 tsk. chiliflager 
  • 0,5 lime, saft heraf 
  • 2,5 spsk. honning 
  • 4 spsk. soya 
  • 1,5 spsk. æblecidereddike 
  • 3 spsk. olivenolie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne  
  • Kog gråærtenre i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra gråærterne, og lad dem køle af. 
  • Skræl og hak hvidløg og ingefær fint.
  • Kom hakket hvidløg, ingefær, olivenolie, honning, chiliflager, limesaft, soya og æblecidereddike i en skål, og rør ingredienserne godt sammen til en marinade. 
  • Tilsæt kogte gråærter i skålen med marinade, og lad dem trække i minimum en halv time på køl, mens du klargør de øvrige ingredienser til nudelsalaten.  
  • Skyl og hak spidskål og forårsløg fint.  
  • Skræl og skær gulerødderne i mindre stave. 
  • Rør 1 spsk. olivenolie, 1 tsk. honning, 1 tsk. soya og 1 tsk. limesaft sammen i en skål, og vend det sammen med spidskål, forårsløg og gulerødder. Stil salaten til side, og lad den trække.
  • Skyl og hak koriander og chili fint. 
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. 
  • Varm en pande med lidt olie ved middel varme. Steg de marinerede kogte gråærter på panden til de karamelliserer i cirka 8-10 minutter.  
  • Steg 4 spejlæg på en varm pande.  
  • Anret nudelsalaten i 4 skåle med nudler, grøntsager, stegte marinerede gråærter og spejlæg. Drys til sidst med lidt frisk hakket koriander og chili. 
  • Tip

    Denne opskrift på asiatisk nudelsalat smager også dejligt med vores danske hestebønner eller Ingrid ærter.

    Umami Forår Vinter Efterår Sommer Hverdagsmad Børnevenlig Nem Måltidssalat Aftensmad Frokost Salat Asiatisk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter