
Denne opskrift på asiatisk inspireret nudelsalat med marinerede danske gråærter, sprøde gulerødder, spidskål og spejlæg er både frisk og fyldt med smag. En lækker mættende vegetarisk nudelsalat, som er let at lave og ideel til både frokost og aftensmad. I denne nudelsalat er gråærterne anvendt som et perfekt og nærende alternativ til kød.
Hvorfor er danske gråærter og andre bælgfrugter gode at anvende i både nudelsalater og måltidssalater?
Gråærter er fyldt med protein og kostfibre, som gør din salat mere mættende og nærende – helt uden at du behøver tilsætte kød. Det gør dem ideelle i måltidssalater, hvor du gerne vil have et smagfuldt, lækkert og næringsrigt måltid.
De kogte gråærter har en cremet og let nøddeagtig konsistens med et let bid, som står i fin kontrast til de sprøde grøntsager og nudler. Gråærter og andre danske bælgfrugter har en mild og rund smag, der nemt tager imod krydderier, dressinger og marinader, som i f.eks. asiatisk sojadressing, tahindressing eller citrondressing. Derfor passer de perfekt i både klassiske og krydrede salater.
I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter