Pasta med cremet tomatsauce og gråærter

Af Pure Dansk™

Pasta med cremet tomatsauce og gråærter - Pure Dansk™
Pasta med cremet tomatsauce og gråærter - Pure Dansk™

Skøn og simpel pastaret med hjemmelavet cremet tomatsauce med bagte tomater og gråærter.

I opskriften er der anvendt Danske Gråærter.

Pasta med cremet tomatsauce og gråærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Gråærter
  • 650 gram cherrytomater, alternativt alm. tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 2 håndfulde urter, timian og basilikum
  • 400 gram pasta
  • 2 ½ dl fløde, madlavningsfløde eller plantefløde
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 1 ½ dl pastavand
  • Topping

  • Fastmodnet ost 
  • Frisk basilikum
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. Stil gråærterne til side. 
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skyl tomaterne. Halver rødløget. Kom halve rødløg, tomater, 2 fed hvidløg, og løg i et ildfastfad. 
  • Skyl og hak basilikum og timian fint, og det kom i en skål. Hak 1 fed hvidløg fint og bland det med urterne, olivenolie, salt og peber
  • Hæld blandingen med olivenolie og urter ud over tomater, løg og hvidløg i fadet. Bag i ovnen i 30 minutter.
  • Imens koges pastaen i en gryde med rigeligt saltet vand. Underkog pastaen et par minutter, da den færdigtilberedes sammen med tomatsovsen. Gem 1 ½  dl pastavand til tomatsovsen og stil til side.
  • De bagte tomater, løg og hvidløg kommes i en blender eller minihakker, sammen med fløde og pastavand og blend til en ensartet tomatsauce.
  • Kom tomatsaucen i gryden med pasta og de kogte gråærter røres i. Varm sovsen i et par minutter, til pastaen er færdigtilberedt. 
  • Serveringsforslag

    Servér denne nemme og fyldige pastaret med basilikum og friskrevet ost på toppen.