Hjemmelavet Ravioli lavet med ærtemel og fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat.
Toppet med brunet salviesmør og stegte svampe. Pasta på en ny måde
Forberedelse 1 t og 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 t og 40 min.
Opskriften giver til cirka 20 stk.
Ingredienser
Ravioli pastadej:
- 2½ dl (175 g) Dansk Ærtemel
- 3 dl hvedemel
- 2 dl vand
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 200 g svampe
- 1 håndfuld timian
- ½ dl tørrede Anicia linser
- 100 g Ricotta
- 100 g spinat (2 håndfulde)
- 3 tsk. citron
- Salt
- Peber
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 100 g smør
- 5 blade salvie
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, ærtemel og salt i en skål eller på bordet.
- Lav en fordybning i midten og tilsæt olie og vand. Bland sammen stille og roligt og ælt i 5-10 minutter til dejen er glat
- Form til en kugle, dæk til med film og stil på køkkenbordet i min. 1 time
- Skyl og kog Anicia linser i en gryde med rigeligt vand og lidt salt i 20 minutter. Si vandet fra.
- Hak rødløg og hvidløg fint, rens svampe og skær i små stykker. Hold lidt svampe tilbage til topping.
- Varm olie på en pande ved middelvarme. Tilsæt løg, hvidløg, svampe, spinat, citronsaft, timian, salt og peber og lad det stege i 5 minutter, til svampene tager farve og spinatten er faldet sammen.
- Bland de afkølede linser, svampe, spinat og løg i en skål sammen med ricotta. Smag til med salt og peber
- Rul pastadejen tynd med en pastamaskine eller kagerulle. Så tynd som muligt.
- Udstik 40 små ringe, så du i alt får 20 x ravioli, når de er lagt sammen.
- Tag en ring pastadej og fugt med lidt vand. Læg en teske fyld på og læg en ring ovenom som låg. Tryk rundt i kanten, så du lukker raviolien - med en finger eller enden af teskeen
- Kog vand i en gryde med lidt salt, og kog raviolierne i 3 minutter.
- Lad dem dryppe af på en tallerken.
- Brun smøret i en gryde ved middelvarme med salvie, lad det bruse op indtil det dufter af nødder.
Servér med de kogte ravioli med brunet salviesmør og eventuelt et par ristede svampe.