Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat

Af Pure Dansk™

Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat
Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat

Hjemmelavet Ravioli lavet med ærtemel og fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat. Toppet med brunet salviesmør og stegte svampe.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat

Antal
20 stk.
Tid
1 time og 40 minutter

Ingredienser

Ravioli pastadej

  • 2½ dl (175 g) Dansk Ærtemel
  • 3 dl hvedemel 
  • 2 dl vand 
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt 
  • Fyld

  • 200 g svampe 
  • 1 håndfuld timian 
  • ½ dl tørrede Anicia linser 
  • 100 g Ricotta 
  • 100 g spinat (2 håndfulde) 
  • 3 tsk. citron 
  • Salt 
  • Peber 
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 løg 
  • Brunet salviesmør

  • 100 g smør 
  • 5 blade salvie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland hvedemel, ærtemel og salt i en skål eller på bordet. 
  • Lav en fordybning i midten og tilsæt olie og vand. Bland sammen stille og roligt og ælt i 5-10 minutter til dejen er glat.
  • Form til en kugle, dæk til med film og stil på køkkenbordet i min. 1 time.
  • Skyl og kog Anicia linser i en gryde med rigeligt vand og lidt salt i 20 minutter. Si vandet fra.
  • Hak rødløg og hvidløg fint, rens svampe og skær i små stykker. Hold lidt svampe tilbage til topping.  
  • Varm olie på en pande ved middelvarme. Tilsæt løg, hvidløg, svampe, spinat, citronsaft, timian, salt og peber og lad det stege i 5 minutter, til svampene tager farve og spinatten er faldet sammen.
  • Bland de afkølede linser, svampe, spinat og løg i en skål sammen med ricotta. Smag til med salt og peber.
  • Rul pastadejen tynd med en pastamaskine eller kagerulle. Så tynd som muligt. 
  • Udstik 40 små ringe, så du i alt får 20 x ravioli, når de er lagt sammen. 
  • Tag en ring pastadej og fugt med lidt vand. Læg en teske fyld på og læg en ring ovenom som låg. Tryk rundt i kanten, så du lukker raviolien - med en finger eller enden af teskeen.
  • Kog vand i en gryde med lidt salt, og kog raviolierne i 3 minutter. 
  • Lad dem dryppe af på en tallerken.  
  • Brun smøret i en gryde ved middelvarme med salvie, lad det bruse op indtil det dufter af nødder. 
  • Serveringsforslag

    Servér med de kogte ravioli med brunet salviesmør og eventuelt et par ristede svampe.