Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet Ravioli af ærtemel - fyldt med linser, spinat og ricotta - Pure Dansk™
Hjemmelavet Ravioli af ærtemel - fyldt med linser, spinat og ricotta - Pure Dansk™

Hjemmelavet Ravioli lavet med ærtemel og fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat. Toppet med brunet salviesmør og stegte svampe.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat

Antal
20 stk.
Tid
1 time og 40 minutter

Ingredienser

Ravioli pastadej

  • 2½ dl (175 g) Dansk Ærtemel
  • 3 dl hvedemel 
  • 2 dl vand 
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt 
  • Fyld

  • 200 g svampe 
  • 1 håndfuld timian 
  • ½ dl tørrede Anicia linser 
  • 100 g Ricotta 
  • 100 g spinat (2 håndfulde) 
  • 3 tsk. citron 
  • Salt 
  • Peber 
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 løg 
  • Brunet salviesmør

  • 100 g smør 
  • 5 blade salvie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland hvedemel, ærtemel og salt i en skål eller på bordet. 
  • Lav en fordybning i midten og tilsæt olie og vand. Bland sammen stille og roligt og ælt i 5-10 minutter til dejen er glat.
  • Form til en kugle, dæk til med film og stil på køkkenbordet i min. 1 time.
  • Skyl og kog Anicia linser i en gryde med rigeligt vand og lidt salt i 20 minutter. Si vandet fra.
  • Hak rødløg og hvidløg fint, rens svampe og skær i små stykker. Hold lidt svampe tilbage til topping.  
  • Varm olie på en pande ved middelvarme. Tilsæt løg, hvidløg, svampe, spinat, citronsaft, timian, salt og peber og lad det stege i 5 minutter, til svampene tager farve og spinatten er faldet sammen.
  • Bland de afkølede linser, svampe, spinat og løg i en skål sammen med ricotta. Smag til med salt og peber.
  • Rul pastadejen tynd med en pastamaskine eller kagerulle. Så tynd som muligt. 
  • Udstik 40 små ringe, så du i alt får 20 x ravioli, når de er lagt sammen. 
  • Tag en ring pastadej og fugt med lidt vand. Læg en teske fyld på og læg en ring ovenom som låg. Tryk rundt i kanten, så du lukker raviolien - med en finger eller enden af teskeen.
  • Kog vand i en gryde med lidt salt, og kog raviolierne i 3 minutter. 
  • Lad dem dryppe af på en tallerken.  
  • Brun smøret i en gryde ved middelvarme med salvie, lad det bruse op indtil det dufter af nødder. 
  • Serveringsforslag

    Servér med de kogte ravioli med brunet salviesmør og eventuelt et par ristede svampe. 

    Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter