Hjemmelavet Ravioli af ærtemel - fyldt med linser, spinat og ricotta - Pure Dansk™

Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet Ravioli af ærtemel - fyldt med linser, spinat og ricotta - Pure Dansk™

Hjemmelavet Ravioli lavet med Ingrid ærtemel og fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat.
Toppet med brunet salviesmør og stegte svampe

Forberedelse 1 t og 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 t og 40 min.
Opskriften giver til cirka 20 stk 

Ingredienser

Ravioli pastadej:

Fyld: 
  • 200 g svampe 
  • 1 håndfuld timian 
  • ½ dl tørrede Anicia linser 
  • 100 g Ricotta 
  • 100 g spinat (2 håndfulde) 
  • 3 tsk citron 
  • Salt 
  • Peber 
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 løg 
Brunet salviesmør: 
  • 100 g smør 
  • 5 blade salvie

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, ærtemel og salt i en skål eller på bordet. 
  2. Lav en fordybning i midten og tilsæt olie og vand. Bland sammen stille og roligt og ælt i 5-10 minutter til dejen er glat 
  3. Form til en kugle, dæk til med film og stil på køkkenbordet i min. 1 time 
  4. Skyl og kog Anicia linser i en gryde med rigeligt vand og lidt salt i 20 minutter. Si vandet fra.
  5. Hak rødløg og hvidløg fint, rens svampe og skær i små stykker. Hold lidt svampe tilbage til topping.  
  6. Varm olie på en pande ved middelvarme. Tilsæt løg, hvidløg, svampe, spinat, citronsaft, timian, salt og peber og lad det stege i 5 minutter, til svampene tager farve og spinatten er faldet sammen.
  7. Bland de afkølede linser, svampe, spinat og løg i en skål sammen med ricotta. Smag til med salt og peber
  8. Rul pastadejen tynd med en pastamaskine eller kagerulle. Så tynd som muligt. 
  9. Udstik 40 små ringe, så du i alt får 20 x ravioli, når de er lagt sammen. 
  10. Tag en ring pastadej og fugt med lidt vand. Læg en teske fyld på og læg en ring ovenom som låg. Tryk rundt i kanten, så du lukker raviolien - med en finger eller enden af teskeen 
  11. Kog vand i en gryde med lidt salt, og kog raviolierne i 3 minutter. 
  12. Lad dem dryppe af på en tallerken.  
  13. Brun smøret i en gryde ved middelvarme med salvie, lad det bruse op indtil det dufter af nødder. 

Servér med de kogte ravioli med brunet salviesmør og eventuelt et par ristede svampe.