Cacio e Pepe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Cacio e Pepe med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Cacio e Pepe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

En af de nemmeste og lækreste pastaretter fra Italien, har vi givet et twist af danske bælgfrugter og tilføjet gule Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Cacio e Pepe med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 400 g spaghetti 
  • 30 g smør
  • 20 hele peberkorn 
  • 2-3 dl pastavand
  • 70 g fast modnet ost, Vesterhavsost, Arla unika havgus 12, alternativt parmesan 
  • 130 g pecorino eller alternativt dansk fastmodnet ost af fåremælk  
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. 
  • Knus peberkornene groft i en morter eller med en kagerulle. 
  • Imens koges pastaen i et par minutter i en gryde med rigeligt saltet vand. Underkog pastaen, da den færdigtilberedes på panden.
  • Rist peberen på en stor tør pande i 2 minutter. Der skal være plads til pastaen i panden.
  • Tilsæt smør og lad det bruse op.
  • Tilsæt 2 dl af pastakogevandet til panden og skru ned for varmen. Lad det stå og simre et par minutter.
  • Tilsæt den underkogte pasta og eventuelt lidt ekstra pastavand, for at pastaen kan blive færdig.
  • Når pastaen er tæt på al dente, kommes det revne ost i lidt ad gangen, mens der røres rundt, til du har en cremet konsistens og osten er smeltet.
  • Rør de kogte Ingrid ærter i og anret på en tallerken med friskkværnet peber på toppen, friske urter og eventuelt lidt ekstra revet ost.  
  • Hverdagsmad Børnevenlig Nem Hurtig Forår Sommer Aftensmad Hovedret Frokost Italiensk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter