Hjemmelavet pasta med ærtemel

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet pasta med ærtemel
Uden æg
Uden æg
Hjemmelavet pasta med ærtemel

4 ingredienser og du har en dejlig velsmagende hjemmelavet pasta med mel af Ingrid ærter. Denne pasta er med hvedemel og uden æg.

Pasta lavet fra bunden med danske bælgfrugter

Hjemmelavet pasta med ærtemel giver dig mulighed for at nyde en klassisk italiensk favorit på en ny og sundere måde. Ærtemel er rig på protein, kostfibre og mineraler, hvilket gør denne pastavariant til et næringsrigt alternativ til den traditionelle pasta.

At lave pastaen fra bunden med bælgfrugter er ikke bare et kulinarisk håndværk, men også en måde at bringe mere variation og klimavenlige råvarer ind i køkkenet. Pastatraditionen møder et moderne fokus på sunde bælgfrugter. Den smukke farve og milde smag giver både smagsmæssig dybde og et smukt udtryk på tallerkenen.

Pastaen kan anvendes i alle dine yndlingspastaretter - her er den serveret med Anicia linser, burrata og ærteskud, men den kan også være bund for en sund og smagfuld linsebolognese.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel og Danske Anicia linser.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Hjemmelavet pasta med ærtemel

Antal
4 portioner
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet pastadej

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 5 dl økologisk hvedemel  
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl lunken vand 
  • Topping

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½-1 Burrata pr. person
  • Ærteskud
  • Olivenolie 
  • Salt og Peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Pasta

  • Ælt ærtemel sammen med hvedemel, vand og salt.
  • Ælt i 10-15 minutter, til dejen er glat og ensartet.
  • Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
  • Mens dejen hviler i køleskabet forberedes topping til pastaretten. 
  • Efter 30 minutter tages dejen ud og rulles på en pastamaskine. Husk, at drysse godt med mel på dejen undervejs, så den ikke klistrer sammen. 
  • Bring vand med salt i kog i en gryde.
  • Kog pastaen i 1-2 minutter.
  • Hæld vandet fra og anret.
  • Topping

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i 20-25 minutter. Hæld vandet fra.
  • Stil linserne til side.
  • Skyl ærteskud.
  • Serveringsforslag

    Anret den kogte pasta med linser, ærteskud, burrata, olivenolie og salt og peber.