Hjemmelavet pasta med ærtemel

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet pasta med Ingrid ærter
Uden æg
Uden æg
Hjemmelavet pasta med Ingrid ærter

4 ingredienser og du har en dejlig velsmagende hjemmelavet pasta med mel af Ingrid ærter. Denne pasta er med hvedemel og uden æg.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Hjemmelavet pasta med ærtemel

Antal
4 portioner
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet pastadej

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 5 dl økologisk hvedemel  
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl lunken vand 
  • Topping

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½-1 Burrata pr. person
  • Ærteskud
  • Olivenolie 
  • Salt og Peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Pasta

  • Ælt ærtemel sammen med hvedemel, vand og salt.
  • Ælt i 10-15 minutter til dejen er glat og ensartet.
  • Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
  • Mens dejen hviler i køleskabet forberedes topping til pasta retten. 
  • Efter 30 minutter tages dejen ud og rulles på en pastamaskine. Husk at drysse godt med mel på dejen undervejs, så den ikke klistrer sammen. 
  • Bring vand med salt i kog i en gryde.
  • Kog pastaen i 1-2 minutter.
  • Hæld vandet fra og anret.
  • Topping

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i 20-25 minutter. Hæld vandet fra.
  • Stil linserne til side.
  • Skyl ærteskud.
  • Serveringsforslag

    Anret den kogte pasta med linser, ærteskud, burrata, olivenolie og salt og peber.

    Tilbehør Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter