Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Nem opskrift på lækker hjemmelavet pasta med dansk ærtemel. Pastaen er glutenfri og super nem at lave. Pastadejen kan bruges præcis som almindelig pasta.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Antal
4 portioner
Tid
42 minutter

Ingredienser

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 2 hele æg (str. L/XL)
  • 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk. fint salt
  • Lidt vand til at fugte dejen (hvis den bliver for tør)
  • Lidt ærtemel til at drysse på bordet under udrulning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Blend ærtemelet f i 2 minutter ved den højeste styrke i en kraftig blender eller minihakker, så du får det ekstra fint,
  • Kom æg, salt og ekstra jomfruolivenolie i dejen og rør, indtil det bliver en ensartet masse.
  • Dæk dejen til med film og lad den hvile i ca. 20 minutter.
  • Rul dejen ud i den ønskede form ved hjælp af en pastamaskine eller en kagerulle.
  • Kog din friske pasta i letsaltet vand i 2-3 minutter og servér.
  • Serveringsforslag

    Servér den kogte pasta til en lækker portion vegetarisk bolognese med Anicia linser eller kylling og parmesan sauce.

    Tip

    Pastadejen kan opbevares i køleskab i op til 3 dage. Husk at temperere dejen, før du ruller den ud igen.

    Tilbehør Aftensmad Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter