
Leder du efter en god opskrift på glutenfri pasta? Her får du en nem og lækker grundopskrift på hjemmelavet pasta med dansk økologisk ærtemel. Ærtemel er et glutenfrit og proteinrigt alternativ til hvedemel og giver din pasta en skøn smag og flot farve. Med denne glutenfri pastaopskrift kan du lave både tagliatelle, fettuccine, lasagneplader eller fyldt pasta som ravioli – helt uden gluten. Perfekt til dig, der ønsker flere bælgfrugter i dine hverdagsretter.
Hvorfor vælge dansk ærtemel frem for kikærtemel?
Vores danske økologiske ærtemel har samme funktion, men er lokalt dyrket på danske marker. Dansk ærtemel fungerer på samme måde i opskrifter, hvor der anvendes kikærtemel. Den glutenfri ærtemel mel binder dejen, giver fylde og en mild og rund smag samt en smuk gylden farve til din pasta. Ligesom udenlandsk kikærtemel er dansk ærtemel rig på protein og kostfibre, hvilket tilfører god næring og mæthed til den hjemmelavede pasta.
I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.
Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Dansk Ærtemel
Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel
Sådan gør du