Nem opskrift på lækker hjemmelavet pasta med dansk ærtemel. Pastaen er glutenfri og super nem at lave. Pastadejen kan bruges præcis som almindelig pasta.
Forberedelse 40 min / Tilberedning 2 min / I alt 42 min
Denne opskrift giver til 4 portioner
Ingredienser
- 200 g Dansk Ærtemel
-
2 hele æg (str. L / XL)
-
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
-
1 tsk fint salt
-
Lidt vand til at fugte dejen (hvis den bliver for tør)
-
Lidt ærtemel til at drysse på bordet under udrulning
Fremgangsmåde
- Blend ærtemelet f i 2 minutter ved den højeste styrke i en kraftig blender eller minihakker, så du får det ekstra fint,
- Kom æg, salt og ekstra jomfruolivenolie i dejen og rør, indtil det bliver en ensartet masse.
- Dæk dejen til med film og lad den hvile i ca. 20 minutter.
- Rul dejen ud i den ønskede form ved hjælp af en pastamaskine eller en kagerulle.
- Kog din friske pasta i letsaltet vand i 2-3 minutter og servér.
Servér den kogte pasta til en lækker portion vegetarisk bolognese med Anicia linser eller kylling og parmesan sauce
Opskriften er udviklet af Umut Sakarya