Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Leder du efter en god opskrift på glutenfri pasta? Her får du en nem og lækker grundopskrift på hjemmelavet pasta med dansk økologisk ærtemel. Ærtemel er et glutenfrit og proteinrigt alternativ til hvedemel og giver din pasta en skøn smag og flot farve. Med denne glutenfri pastaopskrift kan du lave både tagliatelle, fettuccine, lasagneplader eller fyldt pasta som ravioli – helt uden gluten. Perfekt til dig, der ønsker flere bælgfrugter i dine hverdagsretter.

Hvorfor vælge dansk ærtemel frem for kikærtemel?

Vores danske økologiske ærtemel har samme funktion, men er lokalt dyrket på danske marker. Dansk ærtemel fungerer på samme måde i opskrifter, hvor der anvendes kikærtemel. Den glutenfri ærtemel mel binder dejen, giver fylde og en mild og rund smag samt en smuk gylden farve til din pasta. Ligesom udenlandsk kikærtemel er dansk ærtemel rig på protein og kostfibre, hvilket tilfører god næring og mæthed til den hjemmelavede pasta. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Hjemmelavet glutenfri pasta med ærtemel

Antal
4 portioner
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 2 æg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. fint salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Blend ærtemelet i 2 minutter ved den højeste styrke i en blender eller minihakker indtil ærtemelet er ekstra fint. Efter ærtemelet er blendet helt fint, kan der stadig være enkelte skaldele i melet. Det gør ikke noget.
  • Hæld melet ud på en ren bordplade og lav en fordybning i midten, som en lille vulkan.
  • Slå æggene ud i midten af melet, og tilsæt salt og olivenolie. Brug en gaffel til forsigtigt at piske æggene sammen, mens du langsomt trækker melet ind fra siderne.
  • Brug hænderne til at ælte dejen sammen til du har en fast pastadej. Tilsæt evt. lidt mel, hvis den er meget våd og klistret.
  • Rul husholdningsfilm om dejen, og lad den hvile i cirka 20 minutter ved stuetemperatur, da det gør den nemmere at arbejde med.
  • Pastadejen har tendens til at knække under udrulning, og derfor anbefaler vi at dejen varmes op i hænderne samt eventuelt at tilføje lidt ekstra vand undervejs.
  • Del dejen i mindre stykker, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Dejen skal rulles til den er tynd nok til at komme i den bredeste rille på din pastamaskine.
  • Start med at køre dejen igennem den tykkeste indstilling på din pastamaskine, og gå gradvist ned. Kør til sidst dejen igennem 'Fettuccine' rillen.
  • Har du ikke en pastamaskine, kan du også bruge en kagerulle og efterfølgende skære pastaen i tynde strimler med en skarp kniv.
  • Kog den friske pasta i rigeligt, letsaltet vand i 2–4 minutter afhængig af tykkelse og form. Frisk pasta koger hurtigere end tørret pasta.
  • Serveringsforslag

    Frisk hjemmelavet pasta med ærtemel smager dejligt sammen med vores vegetarisk bolognese med Anicia linser eller kylling og parmesan sauce.

    Tip

    Du kan også tilsætte friske krydderurter i dejen for at variere den i smag.

    Pastadejen kan opbevares i køleskab i op til 3 dage. Husk at temperere dejen ved at lade den ligge på køkkenbordet, inden at du ruller den ud.

    Hverdagsmad Børnevenlig Proteinrig Vinter Sommer Efterår Forår Tilbehør Aftensmad Frokost Hovedret Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter