Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Af Pure Dansk™

Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce
Glutenfri
Glutenfri
Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Nem opskrift på lækker hjemmelavet pasta med dansk ærtemel i en cremet parmesansauce med kylling. Pastaen er glutenfri og nem at lave.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Antal
4 portioner
Tid
50 minutter

Ingredienser

Glutenfri pasta

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 2 æg
  • 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk. fint salt
  • Lidt vand til at fugte dejen (hvis den bliver for tør)
  • Lidt ærtemel til at drysse på bordet under udrulning
  • Stegt kyllingebryst

  • 2 kyllingebrystfileter (uden skind og ben), alternativt 400 g blandet svampe
  • 4 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sort peber
  • 2 spsk. smør
  • Parmesansauce

  • 100 g revet parmesan eller lignende modnet, fast ost
  • 10 fed finthakket hvidløg
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • 4-5 laurbærblade
  • 2 dl piskefløde (38%)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sort peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Blend ærtemelet i 2 minutter ved den højeste styrke i en kraftig blender eller minihakker, så du får det ekstra fint,
  • Kom æg, salt og ekstra jomfruolivenolie i dejen og rør, indtil det bliver en ensartet masse.
  • Dæk dejen til med film og lad den hvile i ca. 20 minutter.
  • Rul dejen ud i den ønskede form ved hjælp af en pastamaskine eller en kagerulle.
  • Kog din friske pasta i letsaltet vand i 2-3 minutter
  • Bank kyllingebrysterne flade og mariner dem i 15-20 minutter. Hvis du ønsker en vegetarisk ret, skyl og skær svampe i kvarte eller halve. 
  • Steg kyllingen eller de blandet svampe på en pande i 2-3 minutter på hver side og lad kyllingen trække på en rist efterfølgende.
  • Sautér straks hvidløgene på den samme pande og tilsæt de øvrige ingredienser til saucen.
  • Lad saucen koge ned, indtil den har den ønskede konsistens, og tilsæt den kogte pasta.
  • Lad pastaen simre sammen med saucen i 1 minut, og servér din pasta i en dyb tallerken med skiver af kyllingebryst. Drys med lidt finthakket persille og evt. chiliflager eller friskkværnet sort peber.
  • Tip

    Pastadejen kan opbevares i køleskab i op til 3 dage.Husk at temperere dejen, før du ruller den ud igen.

    Hverdagsmad Børnevenlig Aftensmad Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter