Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Af Pure Dansk™

Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Nem opskrift på lækker hjemmelavet pasta med dansk ærtemel i en cremet parmesansauce med kylling. Pastaen er glutenfri og nem at lave. 

Forberedelse 40 min / Tilberedning 10 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver til 4 portioner

Ingredienser

Glutenfri pasta

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 2 æg (str. L / XL)
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk fint salt
  • Lidt vand til at fugte dejen (hvis den bliver for tør)
  • Lidt ærtemel til at drysse på bordet under udrulning

Stegt kyllingebryst
  • 2 kyllingebrystfileter (uden skind og ben)
  • 4 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 2 spsk smør

Parmesansauce

  • 100 g revet parmesan eller lignende modnet, fast ost
  • 10 fed finthakket hvidløg
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • 4-5 laurbærblade
  • 1 tsk sort peber
  • 2 dl piskefløde (38%)
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Blend ærtemelet i 2 minutter ved den højeste styrke i en kraftig blender eller minihakker, så du får det ekstra fint,
  2. Kom æg, salt og ekstra jomfruolivenolie i dejen og rør, indtil det bliver en ensartet masse.
  3. Dæk dejen til med film og lad den hvile i ca. 20 minutter.
  4. Rul dejen ud i den ønskede form ved hjælp af en pastamaskine eller en kagerulle.
  5. Kog din friske pasta i letsaltet vand i 2-3 minutter
  6. Bank kyllingebrysterne flade og mariner dem i 15-20 minutter.
  7. Steg kyllingen på en pande i 2-3 minutter på hver side og lad den trække på en rist efterfølgende.
  8. Sautér straks hvidløgene på den samme pande og tilsæt de øvrige ingredienser til saucen.
  9. Lad saucen koge ned, indtil den har den ønskede konsistens, og tilsæt den kogte pasta.
  10. Lad pastaen simre sammen med saucen i 1 minut, og servér din pasta i en dyb tallerken med skiver af kyllingebryst. Drys med lidt finthakket persille og evt. chiliflager eller friskkværnet sort peber.
Pastadejen kan opbevares i køleskab i op til 3 dage.
Husk at temperere dejen, før du ruller den ud igen.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel