Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Af Pure Dansk™

Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce
Glutenfri
Glutenfri
Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Virkelig lækker opskrift på hjemmelavet pasta i en cremet parmesan, salvie flødesauce med kylling. Hvis du gerne vil lave denne italiensk inspirerede ret i en vegetarisk version, kan du erstatte kyllingen med svampe. Den glutenfri pasta er med dansk ærtemel, og er nem at lave med få ingredienser.

Glutenfri pasta med ærtemel en ny favorit

Denne opskrift er perfekt, når du vil forkæle dig selv eller dine gæster med en cremet pastaret med kylling og glutenfri pasta. Vores glutenfri pasta opskrift med parmesan, salvie og flødesauce er lavet med hjemmelavet glutenfri pasta på ærtemel, som giver både god smag, en flot gul farve, og tilfører masser af næring og mæthed til pastaretten. En ny favorit til dig, der gerne vil spise glutenfri pasta og ønsker et dansk, økologisk twist til dine glutenfri pastaretter. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Glutenfri pasta med kylling og parmesansauce

Antal
4 portioner
Tid
50 minutter

Ingredienser

Glutenfri pasta med ærtemel

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 2 æg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. fint salt
  • Stegt kyllingebryst

  • 2 kyllingebrystfileter, alternativt 400 g blandet svampe
  • Olivenolie og smør til stegning
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Parmesan salvie flødesauce

  • 100 g parmesan eller anden fastmodnet ost
  • 3 hvidløg
  • 5 blade salvie
  • 3 dl madlavningsfløde
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Glutenfri pasta med ærtemel

  • Blend ærtemelet i 2 minutter ved den højeste styrke i en blender eller minihakker indtil ærtemelet er ekstra fint. Efter ærtemelet er blendet helt fint, kan der stadig være enkelte skaldele i melet. Det gør ikke noget.
  • Hæld melet ud på en ren bordplade og lav en fordybning i midten, som en lille vulkan.
  • Slå æggene ud i midten af melet, og tilsæt salt og olivenolie. Brug en gaffel til forsigtigt at piske æggene sammen, mens du langsomt trækker melet ind fra siderne.
  • Brug hænderne til at ælte dejen sammen til du har en fast pastadej. Tilsæt evt. lidt ærtemel, hvis den er meget våd og klistret.
  • Rul husholdningsfilm om dejen, og lad den hvile i cirka 20 minutter ved stuetemperatur, da det gør den nemmere at arbejde med.
  • Pastadejen har tendens til at knække under udrulning, og derfor anbefaler vi at dejen varmes op i hænderne samt eventuelt at tilføje lidt ekstra vand undervejs.
  • Del dejen i mindre stykker, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Dejen skal rulles til den er tynd nok til at komme i den bredeste rille på din pastamaskine.
  • Start med at køre dejen igennem den tykkeste indstilling på din pastamaskine, og gå gradvist ned. Kør til sidst dejen igennem 'Fettuccine' rillen.
  • Har du ikke en pastamaskine, kan du også bruge en kagerulle og efterfølgende skære pastaen i tynde strimler med en skarp kniv.
  • Kog den friske pasta i rigeligt, letsaltet vand i 2–4 minutter afhængig af tykkelse og form. Frisk pasta koger hurtigere end tørret pasta.
  • Stegt kyllingebryst og parmesan salvie flødesauce

  • Skær kyllingebrystfileterne i mindre stykker. Hvis du ønsker retten vegetarisk - skyl og skær svampe i kvarte eller halve. 
  • Steg kyllingen eller svampene på en pande i smør og olie. Stil kylling eller svampe til side.
  • Sautér hvidløg på en pande, og tilsæt fløde, revet ost og salvie. Lad saucen koge indtil den har den ønskede konsistens, og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt den kogte hjemmelavede pasta sammen med den stegte kylling eller svampe til panden, og vend det hele forsigtigt sammen.
  • Serveringsforslag

    Servér den cremede pastaret med friskkværnet peber og friskhakket salvie.

    Tip

    Pastadejen kan opbevares i køleskab i op til 3 dage. Husk at temperere dejen ved at lade den ligge på køkkenbordet, inden at du ruller den ud.

    Hverdagsmad Børnevenlig Forår Vinter Sommer Efterår Aftensmad Frokost Hovedret Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter