Denne fyldige opskrift på spaghetti bolognese er en klassisk simreret tilsat gråærter, der giver et skønt bid. Vi har skruet ned for kødet og op for bælgfrugterne. Lad retten simre 1-5 timer, alt efter din ønskede smagsintensitet.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 1-5 timer
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
- 300 g hakket oksekød
- 50 g bacon
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- 1 dl rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 tsk. tomatpuré
- 2 dl okseboullion
- ½ - 1 dl piskefløde
- Salt og peber
- 400 g spaghetti
Topping:
- Fastmodnet ost, Vesterhavsost eller parmasan
- 1 håndfuld frisk basilikum
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød, i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra.
På dagen:
- Skær bacon i små tern, af cirka 1x1 cm.
- Pil løg og hvidløg, begge dele finthakkes.
- Varm 2 spsk. olie i en gryde ved middelvarme. Tilsæt løg og hvidløg og steg til de er klare.
- Tilføj bacontern til blandingen og steg yderligere 3 minutter.
- Hæld det hakkede oksekød i gryden og lad det brune af.
- Tilsæt rødvin og lad det reducere en smule.
- Hæld hakkede tomater, boullion, tomatpuré og udblødte gråærter i gryden
- Sku ned til lav varme og lad retten simre i 1-5 timer. Hold øje undervejs, så det ikke brænder på. Tilsæt ekstra væske undervejs, hvis det koger fast i bunden, feks. rødvin eller boullion. Hvis der omvendt er for meget væske, tages låget af og skues op indtil retten koger.
- Kog spaghettien efter pakkens anvisning. Si vandet fra, når det er færdigtilberedt.
- Kom piskefløden i gryden i de sidste par minutter. Smag til med salt og peber.
Anret spaghettien på en flad eller dyb tallerken og kom den ønskede mængde bolognese ovenpå. Top med revet ost og friske basilikumblade.