Vegetarisk one pot lasagnesuppe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Vegetarisk one pot lasagnesuppe med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Fryseegnet
Fryseegnet
Vegetarisk one pot lasagnesuppe med Ingrid ærter

Denne one pot lasagnesuppe samler alle de klassiske lasagne smage i én gryde. Tomat, krydderier, pasta og fyld. Suppen er velegnet som hverdagsmad, da den er nem og hurtig at lave. De danske Ingrid ærter tilfører suppen en naturlig cremethed og en mild, let nøddeagtig smag, som giver både fylde og mæthed.

Lasagnesuppe med Ingrid ærter – nem hverdagsmad med masser af smag

Lasagne er en hverdagsfavorit, men har du prøvet lasagnesuppe? Denne lækre suppevariant med Ingrid ærter har alt det gode, som du kender fra lasagne – fyldig tomatsauce, aromatiske krydderier og cremet fylde. Når du tilføjer vores danske Ingrid ærter, får du ikke kun ekstra protein og kostfibre, men også en råvare, der er både dansk, økologisk, mættende og utrolig nem at tilberede direkte i gryden. Ingrid ærterne skal blot udblødes først, og så koger de med i selve suppen. 

Hvorfor er lasagnesuppe nem at lave?

Lasagnesuppe er hverdagsmad, der kan stå på bordet på under 40 minutter. I stedet for at bruge tid på at bygge lasagnen lag for lag, kommer alle ingredienserne direkte i gryden. Derfor har du med denne opskrift på aftensmad mindre forberedelse, da du slipper for at lave bechamelsauce og samle lag. Samtidig er det en one pot gryderet, som betyder mindre opvask og rod i køkkenet. Du kan variere denne opskrift på lasagneuppe i det uendelige, da grøntsagerne kan varieres, alt efter hvad du har i køleskabet.

Det er simpel comfort food, når det er bedst, men i en version, der passer perfekt i en hverdag, hvor aftensmaden skal være nem.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Denne opskrift er udviklet af Beetroot Bakery for Pure Dansk.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Vegetarisk one pot lasagnesuppe med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 5 stk. lasagneplader 
  • 3 fed hvidløg 
  • 1 løg 
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 mellemstore gulerødder 
  • ½ squash 
  • 400 g hakkede tomater 
  • 2 spsk. tomatpure 
  • 1 spsk. balsamicoeddike 
  • 200 ml madlavningsfløde
  • 1 grøntsagsbouillon terning 
  • 5-8 dl vand 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. chiliflager 
  • 2 tsk. tørret oregano 
  • 2 tsk. røget paprika 
  • Salt og peber
  • Tilbehør

  • Ricotta 
  • Frisk timian
  • Brød
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra, og stil dem til side.
  • Hak løg og hvidløg fint, og steg det i en stor gryde med olivenolie.
  • Vask og skær bladselleri, gulerødder og squash i fine tern, og kom det i gryden og rør rundt. 
  • Tilsæt røget paprika, chiliflager, oregano, timian og tomatpure, og svits i et par minutter. 
  • Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand, fløde, balsamicoeddike og udblødte Ingrid ærter. Lad det simre under låg i 20 minutter.  
  • Knæk lasagnepladerne i mindre stykker og kom dem direkte i gryden. Lad dem simre med i 10-15 minutter, eller til de er færdigkogte. De må gerne være en smule aldente. Tilsæt evt. ekstra vand hvis suppen koger for meget ind. 
  • Server lasagnesuppen toppet med ricotta og lidt frisk timian. 
  • Serveringsforslag

    Denne lasagnesupper smager dejligt toppet med blød ricotta og frisk timian. Den kan serveres som den er, eller med brød ved siden af.

    Tip

    Udblød en stor portion Ingrid ærter, og kom dem i fryseren. På denne måde kan du nemt tilsætte udblødte Ingrid ærter i efterårets- og vinterens mange gryderetter. Ingrid ærter koges i gryden sammen med de øvrige ingredienser, og behøver derfor ikke koges først, inden at de tilsættes i din comfort food.

    Udblødte Ingrid ærter kan holde sig i fryseren i op til 3 måneder.

    Opskriftvideo