Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

Af Pure Dansk™

Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål
Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

En fyldig pastaret med sprød spidskål, palmekål og danske hestebønner. Retten både mætter og giver en dejlig smagsoplevelse med gode danske råvarer i sæson.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

Antal
4 personer
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 3-4 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3-4 spsk. olie
  • 1 spsk. sukker 
  • 1 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1½ spsk. tomatpuré
  • 3 stængler palmekål (alternativt kan du bruge grønkål)
  • ¼ rødt spidskål (alternativt kan du bruge alm. spidskål)
  • 250 g pasta (fx. Elicoidali)
  • Saft fra 1 citron
  • Flager fra Arla Unika Havgus (alternativt kan du bruge parmesan)
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra og kog hestebønnerne i nyt vand i cirka 40 min, til de er bløde indeni.
  • Rens porren grundigt for jord. Skræl gulerødderne. Pil løg og hvidløg. Kør det hele hurtigt i en foodprocessor, til det er hakket i mindre stykker.
  • Varm en gryde op med olie og svits de hakkede grøntsager i 3-4 minutter, til de har smidt lidt væske og er brunet let.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, hestebønnerne, vand og sukker. Lad det simre i ca. 10 min.
  • Kog imens pastaen efter anvisning på pakken.
  • Skær de to slags kål i grove stykker og kom dem i gryden med grøntsager og lad det tilberede yderligere 5 min. Smag til med salt, peber og citronskal.
  • Vend grønsagsblandingen med pastaen og top med flager af ost.
  • Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter