Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

Af Pure Dansk™

Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

En fyldig pastaret med sprød spidskål, palmekål og danske hestebønner. Retten både mætter og giver en dejlig smagsoplevelse med gode danske råvarer i sæson. 

Forberedelse 45 min / Tilberedning 20 min / I alt 1 t og 5 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner

  • 3-4 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3-4 spsk. olie
  • 1 spsk. sukker 
  • 1 dl vand
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1½ spsk. tomatpuré
  • 3 stængler palmekål (alternativt kan du bruge grønkål)
  • ¼ rødt spidskål (alternativt kan du bruge alm. spidskål)
  • 250 g pasta (fx. Elicoidali)
  • Salt og peber
  • Saft fra 1 citron
  • Flager fra Arla Unika Havgus (alternativt kan du bruge parmesan)

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
  2. Hæld vandet fra og kog hestebønnerne i nyt vand i cirka 40 min, til de er bløde indeni
  3. Rens porren grundigt for jord. Skræl gulerødderne. Pil løg og hvidløg. Kør det hele hurtigt i en foodprocessor, til det er hakket i mindre stykker
  4. Varm en gryde op med olie og svits de hakkede grøntsager i 3-4 minutter, til de har smidt lidt væske og er brunet let
  5. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, hestebønnerne, vand og sukker. Lad det simre i ca. 10 min.
  6. Kog imens pastaen efter anvisning på pakken
  7. Skær de to slags kål i grove stykker og kom dem i gryden med grøntsager og lad det tilberede yderligere 5 min. Smag til med salt, peber og citronskal
  8. Vend grønsagsblandingen med pastaen og top med flager af ost 

Danske Hestebønner

Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

→ Køb Danske Hestebønner