
En fyldig pastaret med sprød spidskål, palmekål og danske hestebønner. Retten både mætter og giver en dejlig smagsoplevelse med gode danske råvarer i sæson.
Forberedelse 45 min / Tilberedning 20 min / I alt 1 t og 5 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer
Ingredienser
-
2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
- 3-4 gulerødder
- 1 porre
- 1 løg
- 5 fed hvidløg
- 3-4 spsk. olie
- 1 spsk. sukker
- 1 dl vand
- 1 ds. hakkede tomater
- 1½ spsk. tomatpuré
- 3 stængler palmekål (alternativt kan du bruge grønkål)
- ¼ rødt spidskål (alternativt kan du bruge alm. spidskål)
- 250 g pasta (fx. Elicoidali)
- Salt og peber
- Saft fra 1 citron
- Flager fra Arla Unika Havgus (alternativt kan du bruge parmesan)
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
- Hæld vandet fra og kog hestebønnerne i nyt vand i cirka 40 min, til de er bløde indeni
- Rens porren grundigt for jord. Skræl gulerødderne. Pil løg og hvidløg. Kør det hele hurtigt i en foodprocessor, til det er hakket i mindre stykker
- Varm en gryde op med olie og svits de hakkede grøntsager i 3-4 minutter, til de har smidt lidt væske og er brunet let
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, hestebønnerne, vand og sukker. Lad det simre i ca. 10 min.
- Kog imens pastaen efter anvisning på pakken
- Skær de to slags kål i grove stykker og kom dem i gryden med grøntsager og lad det tilberede yderligere 5 min. Smag til med salt, peber og citronskal
- Vend grønsagsblandingen med pastaen og top med flager af ost