Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

Af Pure Dansk™

Pasta med hestebønner, spidskål og palmekål

En fyldig pastaret med sprød spidskål, palmekål og danske hestebønner. Retten både mætter og giver en dejlig smagsoplevelse med gode danske råvarer i sæson. 

Forberedelse 45 min / Tilberedning 20 min / I alt 1 t og 5 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl hestebønner, tørrede

  • 3-4 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3-4 spsk olie
  • 1 spsk. sukker 
  • 1 dl vand
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1,5 spsk tomatpuré
  • 3 stængler palmekål (alternativt kan du bruge grønkål)
  • ¼ rødt spidskål (alternativt kan du bruge alm. spidskål)
  • 250 g pasta (fx. Elicoidali)
  • Salt og peber
  • Saft fra 1 citron
  • Flager fra Arla Unika Havgus (alternativt kan du bruge parmesan)

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
  2. Hæld vandet fra og kog hestebønnerne i nyt vand i cirka 40 min, til de er bløde indeni
  3. Rens porren grundigt for jord. Skræl gulerødderne. Pil løg og hvidløg. Kør det hele hurtigt i en foodprocessor, til det er hakket i mindre stykker
  4. Varm en gryde op med olie og svits de hakkede grøntsager i 3-4 minutter, til de har smidt lidt væske og er brunet let
  5. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, hestebønnerne, vand og sukker. Lad det simre i ca. 10 min.
  6. Kog imens pastaen efter anvisning på pakken
  7. Skær de to slags kål i grove stykker og kom dem i gryden med grøntsager og lad det tilberede yderligere 5 min. Smag til med salt, peber og citronskal
  8. Vend grønsagsblandingen med pastaen og top med flager af ost