Gnocchi med gråærter og grønt

Af Pure Dansk™

Gnocchi med gråærter og grønt - Pure Dansk™
Gnocchi med gråærter og grønt - Pure Dansk™

Den lækreste simple hverdagsret med danske gråærter. Gnocchi er en pasta lavet med kartofler, hvilket gør den blød og fyldig på samme tid. Smager fantastisk stegt på panden med gråærter, kål eller spinat og revet ost.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Gnocchi med gråærter og grønt

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 200 g grønkål, alternativt spinat - alt efter sæson 
  • ½ dl olie
  • 25 g smør 
  • 600 g gnocchi
  • ½-1 tsk. salt
  • En knivspids sort peber
  • 50 g vesterhavsost, alternativt parmesan
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt gråærterne til side. 
  • Skyl grønkål eller spinat. Lad det afdryppe godt i en sigte.
  • Varm ¼ dl olie op på panden sammen med en god klat smør og steg gnocchierne ved middel varme til de bliver gyldne og sprøde. Det tager ca. 15 min. Krydr med salt og peber. 
  • Riv parmesan på den fine side af rivejernet. 
  • Hak grønkål og gråærter groft. Tilsæt til gnocchierne sammen resten af olien og halvdelen af osten. 
  • Tag panden af varmen og rør det hele godt rundt. 
  • Serveringsforslag

    Anret retten i dybe tallerkener eller i skåle og top med fintrevet ost.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter