Grøntsagsbolognese med hestebønner

Af Pure Dansk™

Grøntsagsbolognese med hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Grøntsagsbolognese med hestebønner

Familiefavoritten i en grøn version! En skøn grøn udgave af bolognese med grøntsager og hestebønner, fuld af smag.

Klimavenlig hverdagsmad med masser af smag

Skift kødet ud med hestebønner og få en klimavenlig bolognese fyldt med grøntsager og naturligt planteprotein. Denne grøntsagsbolognese får et proteinboost og en mættende tekstur med danske hestebønner. Hestebønnerne giver en naturlig fylde og bid til bolognesen.

Den perfekte kødfri erstatning til klassikeren, spækket med smag, fibre og grøntsager. Ideel til både vegetaren, til kødfri mandag og til grøn familieaftensmad. En nem og lækker ret, når du vil have flere plantebaserede måltider i hverdagen uden at savne den klassiske bolognese-fornemmelse. 

Vi har samlet flere opskrifter på den italienske favoritret, hvor danske bælgfrugter bringes i spil. Prøv for eksempel også vores spaghetti bolognese med danske gråærter eller vores vegatar bolognese med Anicia linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Grøntsagsbolognese med hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time og 25 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 1 dl kogevand fra hestebønnerne
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 2 tomater
  • 200 g champignon
  • 2 stilke bladselleri
  • 50 g sorte oliven
  • ½ - 1 rød chili (afhængig af styrke og hvor stærk din ret må være) 
  • 4 fed hvidløg
  • 10 timiankviste
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk. tomatpuré 
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk. soltørrede tomater, hakkede
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 spsk. balsamico 
  • 250 g pasta (fx Rigatoni)
  • Friske urter fx bredbladet persille
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne. Kog de udblødte hestebønner i rigeligt vand med lidt salt i 40-45 minutter. Si kogevandet fra og gem 1 dl kogevand til senere. 
  • Gulerod, tomat, bladselleri, champignon skæres i mindre tern. Porre skæres i tynde skiver, hvidløg og sorte oliven hakkes fint. Chilien hakkes i mindre stykker.
  • Varm en gryde op ved middelvarme med olie i bunden. 
  • Steg alle grøntsagerne og chilien i ca. 8-10 minutter. Husk at røre i det.
  • Tilsæt røget paprika og tomatpure steg yderligere i 1-2 minutter. 
  • Tilsæt de kogte hestebønner sammen med 1 dl af kogevandet, flåede tomater, soltørrede tomater, hakkede oliven og balsamico. Få retten til at simre og tilsæt timianblade og laurbærblade. 
  • Sæt låg på gryden og lad retten simre i 40 minutter. Smag til med salt og peber. 
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. 
  • Serveringsforslag

    Servér pasta med grøntsagsbolognese med hestebønner toppet med friske urter og parmesan.