En skøn grøn udgave af bolognese med grøntsager og hestebønner, fuld af smag.
Forberedelse 35 min. / Tilberedning 50 min. / I alt 1 time og 25 min.
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 dl kogevand fra hestebønnerne
- 1 gulerod
- 1 porre
- 2 tomater
- 200 g champignon
- 2 stilke bladselleri
- 50 g sorte oliven
- ½ - 1 rød chili (afhængig af styrke og hvor stærk din ret må være)
- 4 fed hvidløg
- 10 timiankviste
- 3 laurbærblade
- 2 spsk tomatpuré
- 1 dåse flåede tomater
- 1 spsk soltørrede tomater, hakkede
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk balsamico
- 250 g pasta (fx Rigatoni)
- Friske urter fx bredbladet persille
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl hestebønnerne sæt dem i blød, i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne. Kog de udblødte hestebønner i rigeligt vand med lidt salt i 40-45 minutter. Si kogevandet fra og gem 1 dl kogevand til senere.
- Gulerod, tomat, bladselleri, champignon skære i mindre tern. Porre skæres i tynde skiver, hvidløg og sorte oliven hakkes fint. Chilien hakkes i mindre stykker.
- Varm en gryde op til middelvarm med olie i bunden.
- Steg alle grøntsagerne og chilien i ca. 8-10 min. Husk at røre i det.
- Tilsæt røget paprika og tomatpure steg yderligere i 1-2 min.
- Tilsæt de kogte hestebønner sammen med 1 dl af kogevandet, flåede tomater, soltørrede tomater, hakkede oliven og balsamico. Få retten til at simre og tilsæt timianblade og laurbærblade.
- Sæt låg på gryden og lad retten simre i 40 minutter. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Servér pastaen toppet med grøntsagsbolognese med hestebønner og friske urter.