Pasta med stegt squash, palmekål og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål i ostesauce - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål i ostesauce - Pure Dansk™

Nem og lækker pastaret med udblødte Anicia linser, squash og palmekål i cremet flødesauce. De udblødte Anicia linser tilfører retten en frisk smag af grønne ærter.

Hurtig og velsmagende vegetarisk pastaret med danske linser

Grøn pastaret med bid og balance – squash, palmekål og Anicia linser giver både smag og mæthed på én tallerken. En hurtig og nærende ret, der kombinerer sæsonens grøntsager med proteinrige linser og fyldig pasta.

Man kan altid bruge en nem og hurtig vegetarisk pastaret, og denne opskrift med linser og grøntsager er et populært valg til både kødfri dage og grøn hverdagsmad. Stegt squash og mør palmekål giver en lækker tekstur, mens Anicia linser tilfører protein og en let nøddeagtig smag. En fyldig og farverig ret, der mætter uden at tynge - perfekt til travle dage.

På dage med lidt bedre tid i køkkenet, kan du også nemt lave din egen pasta med ærtemel eller egen glutenfri pasta.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Pasta med stegt squash, palmekål og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 squash
  • 4-5 stilke palmekål
  • 250 g pasta
  • Olie
  • 2 dl piskefløde
  • ¼ dl kogevand fra pastaen
  • Salt og friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer. Bemærk, at i denne opskrift skal linserne ikke koges, men kun udblødes. Hæld vandet fra de udblødte Anicia linser, og stil dem til side.
  • Skyl squash og palmekål. Fjern stilken fra palmekålen, og skær den i tynde strimler. Squashen skæres i mindre stykker.
  • Kog pastaen i en gryde med lidt salt. Gem ¼ dl pastavand, og si resten fra.
  • Steg squash og palmekål på en pande med 1 spsk. olie.
  • Bland kogevandet fra pastaen og piskefløde i en gryde, til det samler sig til en flødesauce og begynder at boble. Vend de udblødte Anicia linser, stegt squash, palmekål og kogt pasta sammen med flødesaucen.
  • Serveringsforslag

    Servér den lune pastaret med friskkværnet peber og et par lidt tyndt snittet palmekål på toppen.

    Tip

    Udblødte Anicia linser smager også dejligt, hvis du vender dem i lidt salt og olie og rister dem i ovnen ved 200 °C i 10 minutter. Det er lækkert som et sprødt element til retten.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter