Gråærter i fad med grønt, flødesauce, gnocchi og feta

Af Pure Dansk™

Gråærter i fad med grønt, flødesauce, gnocchi og feta
Vegetarisk
Vegetarisk
Gråærter i fad med grønt, flødesauce, gnocchi og feta

Gråærter i fad med squash, tomater, spinat, gnocchi og feta er dejlig nem hverdagsmad. Denne ovnret er en lækker hjemmelavet hverdagsret med bælgfrugter, som kan sammensættes med sæsonens grøntsager. Mad i fad er nem aftensmad, da det passer sig selv i ovnen, mens du kan ordne hverdagens gøremål.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Gråærter i fad med grønt, flødesauce, gnocchi og feta

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1,5 dl (135 g) tørrede Danske Gråærter
  • 500 g gnocchi
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg 
  • 200 g cherrytomater
  • 250 g champignon
  • 1 squash
  • 1 rød peber
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • ½-1 rød chili, finthakket
  • 4,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl hvidvin
  • 100 g feta
  • 1,5 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Olie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og stil gråærterne til side.
  • Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem på panden i lidt olie til løgene er klare.
  • Skyl og skær svampene i mundrette stykker, og steg dem gyldne på en pande med lidt olie.
  • Skyl og skær tomaterne i halve eller kvarte, alt efter størrelse. Gem 4-5 hele tomater der skal bruges til topping af retten.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom udblødte gråærter, halve tomater, løg, hvidløg og stegte svampe i et ovnfast fad. Tilsæt hvidvin, tørret basilikum, fløde, salt og peber.
  • Stil fadet i ovnen i 40-45 minutter.
  • Kom de 4-5 hele tomater på en rist beklædt med bagepapir, og hæld en smule olivenolie over, og lad tomaterne bage i ovnen i 40 minutter.
  • Skyl spinaten, og skær squash og rød peber i tern. Hak chilien fint.
  • Tag fadet ud af ovnen og kom tomater, squash, rød peber og spinat i fadet - og tilsæt gnocchi og smuldret feta. Gem lidt feta til topping.
  • Bag retten i ovnen i yderligere 20-25 minutter til gråærterne er møre.
  • Smag til med salt og peber.
  • Inden servering toppes retten med frisk basilikum og feta. 
  • Serveringsforslag

    Nyd dette smagfulde aftensmåltid med friskbagt brød.

    Tip

    Denne ovnret smager også dejligt med vores Ingrid ærter.

    Mild Hverdagsmad Budgetvenlig Børnevenlig Hurtig Nem Ovnret Aftensmad Hovedret

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter