Jordskokkesuppe med hestebønner

Af Pure Dansk™

Jordskokkesuppe med hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Jordskokkesuppe med hestebønner

Lækker cremet jordskokkesuppe med brune bønner. Hestebønnerne tilfører både fylde i suppen og sprødhed som ristede bønner på toppen.

Når efterårets kulde sætter ind, og dagene bliver kortere, er der intet som en skål med varm, cremet suppe, der kan bringe varme og velvære til kroppen. Denne jordskokkesuppe er ikke bare en klassisk efterårsret, men også et perfekt eksempel på, hvordan simple, lokale råvarer kan kombineres for at skabe en fyldig, nærende og tilfredsstillende spiseoplevelse.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Jordskokkesuppe med hestebønner

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 kg jordskokker
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olie
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde frisk timian
  • 1 dl fløde
  • 1 citron
  • 8 dl kogevand fra hestebønnerne
  • Tilbehør

  • Et par skiver brød
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i mini-mum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog de udblødte hes-tebønner i rigeligt vand tilsat en bouillonterning i 40 minutter.
    Imens hestebønnerne koger, skylles og skrælles jordskokkerne. Skær dem i grove stykker. Lad 2 små jordskokker beholde skrællen på, og anvend dem som topping på suppen.
  • Lad skrællen blive på løg og hvidløg, og skær begge dele i både.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel jordskokker, løg og hvidløg på bagepladen. Hæld kogevandet fra de færdigkogte hestebønner i en skål. Kogevandet stilles til side og anvendes senere i opskriften.
  • Læg 1 dl kogte hestebønner i et hjørne af bagepladen. Hæld olie, salt, peber og timianblade over, og bag grøntsager og bønner i ovnen i 20-25 minutter, til jordskokkerne er møre. Læg de sprøde hestebøn-ner og de små jordskokker med skræl til side som sprød topping til suppen. Fjern skrællen fra de bagte løg og hvidløg.
  • Blend jordskokker, løg, hvidløg, resten af de kogte hestebønner, fløde, citronsaft og 4 dl kogevand fra hestebønnerne til en ensartet suppe. Tilsæt mere kogevand fra hestebønnerne lidt efter lidt, til suppen har den ønskede konsistens – cremet og let flydende. Smag til sidst til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér jordskokkesuppen toppet med ristede hestebønner, små stykker bagte jordskokker og lidt frisk timian.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Vinter Efterår Hverdagsmad Suppe Aftensmad

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter