Jordskokkesuppe med hestebønner - Pure Dansk™

Jordskokkesuppe med hestebønner

Af Pure Dansk™

Jordskokkesuppe med hestebønner - Pure Dansk™

Cremet fyldig jordskokkesuppe med danske brune bønner. Hestebønnerne giver både fylde i selve suppen og sprødhed som bønnedrys på toppen. 

Forberedelse 20 min. / Tilberedning 35 min. / I alt 55 min.

Opskrift giver til 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 1 kg Jordskokker 
  • 1 løg 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 dl olie 
  • 2 håndfulde timian
  • Salt og Peber  
  • 1 dl fløde 
  • 8 dl boullion, høns eller grøntsag 
  • 1 citron

      Fremgangsmåde

      Dagen før: 

      1. Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

      Dagen efter: 

      1. Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 min. Hæld vandet fra.
      2. Tænd ovnen på 200 °C varmluft
      3. Imens hestebønnerne koger, skylles og skrælles jordskokkerne og skæres i grove stykker. Lad eventuelt 2 stk. beholde skrællen på til at pynte retten med. 
      4. Skær løget i både mens skrællen er på.
      5. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel jordskokker, løg og hvidløg på bagepladen. Læg 1 dl kogte hestebønner samlet i et hjørne. Hæld olie, salt, peber og timianblade over og bag i ovnen i 20-25 minutter til jordskokkerne er møre.
      6. Læg de sprøde hestebønner og eventuelt jordskokker med skræl til side. 
      7. Fjern skrællen fra de bagte løg og hvidløg.
      8. Blend jordskokker, løg, hvidløg, resten af de kogte hestebønner, fløde, citronsaft og halvdelen af boulionen. Tilsæt boullion lidt efter lidt, til suppen har den ønskede konsistens. Cremet og let flydende. 
      9. Smag til med salt og peber.

      Servér jordskokkesuppen med bønner på toppen og små stykker af bagte jordskokker og timian. 

      Danske Hestebønner

      Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

      → Køb Danske Hestebønner