Cremet fyldig jordskokkesuppe med danske brune bønner. Hestebønnerne giver både fylde i selve suppen og sprødhed som bønnedrys på toppen.
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 35 min. / I alt 55 min.
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 kg Jordskokker
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olie
- 2 håndfulde timian
- Salt og Peber
- 1 dl fløde
- 8 dl boullion, høns eller grøntsag
- 1 citron
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 min. Hæld vandet fra.
- Tænd ovnen på 200 °C varmluft
- Imens hestebønnerne koger, skylles og skrælles jordskokkerne og skæres i grove stykker. Lad eventuelt 2 stk. beholde skrællen på til at pynte retten med.
- Skær løget i både mens skrællen er på.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel jordskokker, løg og hvidløg på bagepladen. Læg 1 dl kogte hestebønner samlet i et hjørne. Hæld olie, salt, peber og timianblade over og bag i ovnen i 20-25 minutter til jordskokkerne er møre.
- Læg de sprøde hestebønner og eventuelt jordskokker med skræl til side.
- Fjern skrællen fra de bagte løg og hvidløg.
- Blend jordskokker, løg, hvidløg, resten af de kogte hestebønner, fløde, citronsaft og halvdelen af boulionen. Tilsæt boullion lidt efter lidt, til suppen har den ønskede konsistens. Cremet og let flydende.
- Smag til med salt og peber.
Servér jordskokkesuppen med bønner på toppen og små stykker af bagte jordskokker og timian.