Mexicansk suppe med hestebønner og crunchy Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Mexicansk suppe med hestebønner og crunchy Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Mexicansk suppe med hestebønner og crunchy Ingrid ærter

Dejlig krydret mexikansk-inspireret suppe med hestebønner og sprød topping af crunchy Ingrid ærter med ost.

Nem hverdagsmad med et twist af Mexico

En mexicansk inspireret suppe fyldt med hestebønner og sprøde Ingrid ærter bringer varme og dybde til middagsbordet. Kombinationen af krydderier, grøntsager og bælgfrugter giver en mættende ret, der både er nærende og fuld af overraskende smag.

Hestebønner udgør basen i denne kraftfulde suppe, der toppes med små crunchy Ingrid ærter bagt med ost for ekstra bid. Suppen er rig på planteprotein og fibre, hvilket gør den til et oplagt valg for alle, der ønsker en sund og mættende aftensmad i vegetarisk version.

Det er nemt og budgetvenligt aftensmad, når du gerne vil servere noget anderledes for dine venner eller familie. Dyp en godt madbrød i suppen, og alle går glade og veltilpasse fra bordet.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner og Danske Ingrid ærter.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Mexicansk suppe med hestebønner og crunchy Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 squash
  • 1 limefrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. olie til stegning
  • ½ spsk. røget paprika
  • 1½ tsk. tørret oregano
  • 1½ tsk. hvidløgspulver
  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • 1½ tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 spsk. sukker til tilsmagning
  • Crunchy Ingrid ærter med ost

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • 40 g Arla Unika Skærsild, alternativt anden ost med lidt røget smag 
  • Til servering

  • 4 gode klatter cremefraiche 18 %
  • 2 håndfulde friske krydderurter fx persille eller koriander
  • 1 limefrugt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i hver sin skål i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog hestebønnerne i rigeligt vand i 45 minutter. Hæld vandet fra.
  • Crunchy Ingrid ærter med ost

  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 minutter. Lad dem gerne stå og trække i vandet i 10-15 minutter, til de alle bliver ensartet i udseendet. Hæld vandet fra.
  • Bland de kogte ærter med olie og krydderier. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter, til de er sprøde. Tag dem ud og riv ost henover. Bag yderligere i 5 minutter, til osten er gylden. 
  • Suppe

  • Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg, til løgene er klare.
  • Tilsæt krydderierne og lad dem stege af i 2-3 minutter. 
  • Skyl bladselleri og squash og skær i små tern. Kom dem i gryden og steg dem af i 4-5 minutter.
  • Tilsæt de hakkede tomater og bouillon. Kom låg på, og lad det simre i 10 minutter.
  • Kom de kogte hestebønner i suppen. Smag den til med limesaft, salt, sukker og peber. 
  • Anret suppen i en skål og top med crunchy Ingrid ærter med ost, en god klat creme fraiche, frisk koriander og/eller persille og evt. ekstra limefrugt.