Mexicansk suppe med Hestebønner og Crunchy Ingrid ærter - Pure Dansk™

Mexicansk suppe med Hestebønner og crunchy Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Mexicansk suppe med Hestebønner og Crunchy Ingrid ærter - Pure Dansk™

Dejlig krydret mexikansk-inspireret suppe med hestebønner og sprød topping af crunchy Ingrid ærter med ost 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 45 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

Suppe:

  • 1 dl tørrede Danske Hestebønner
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 squash
  • 1 limefrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. olie til stegning
  • ½ spsk. røget paprika
  • 1 ½ tsk. tørret oregano
  • 1 ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 ½ tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 spsk. sukker til tilsmagning

Crunchy Ingrid ærter med ost:

  • 1 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • 40 g Arla Unika Skærsild, alternativt anden ost med lidt røget smag. 

Til servering:

  • 4 gode klatter cremefraiche 18 %
  • 2 håndfulde friske krydderurter fx persille eller koriander
  • 1 limefrugt

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne og hestebønner, i hver sin skål med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
  2. Kog Hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min. Hæld vandet fra og stil til side
  3. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min. Lad dem gerne stå og trække i vandet i 10-15 min., til de alle bliver ensartet i udseendet. Hæld vandet fra 
Crunchy Ingrid ærter med ost 
  1. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min. Lad dem gerne stå og trække i vandet i 10-15 min., til de alle bliver ensartet i udseendet. Hæld vandet fra 
  2. Bland de kogte ærter med olie og krydderier. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  3. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min, til de er sprøde. Tag dem ud og riv ost henover. Bag yderligere i 5 min., til osten er gylden. 
    Suppe:
    1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg, til løgene er klare
    2. Tilsæt krydderierne og lad dem stege af i 2-3 min. 
    3. Skyl bladselleri og squash og skær i små tern. Kom dem i gryden og steg dem af i 4-5 min. 
    4. Tilsæt de hakkede tomater og bouillon. Kom låg på, og lad det simre i 10 minutter.
    5. Kom de kogte hestebønner i suppen. Smag den til med limesaft, salt, sukker og peber. 
    6. Anret suppen i en skål og top med crunchy Ingrid ærter med ost, en god klat creme fraiche, friske koriander og/eller persille og evt. ekstra limefrugt.