Mexicansk suppe med hestebønner og crunchy Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Mexicansk suppe med Hestebønner og Crunchy Ingrid ærter - Pure Dansk™
Mexicansk suppe med Hestebønner og Crunchy Ingrid ærter - Pure Dansk™

Dejlig krydret mexikansk-inspireret suppe med hestebønner og sprød topping af crunchy Ingrid ærter med ost.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Danske Ingrid Ærter.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Mexicansk suppe med hestebønner og crunchy Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 squash
  • 1 limefrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. olie til stegning
  • ½ spsk. røget paprika
  • 1½ tsk. tørret oregano
  • 1½ tsk. hvidløgspulver
  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • 1½ tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 spsk. sukker til tilsmagning
  • Crunchy Ingrid ærter med ost

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • 40 g Arla Unika Skærsild, alternativt anden ost med lidt røget smag 
  • Til servering

  • 4 gode klatter cremefraiche 18 %
  • 2 håndfulde friske krydderurter fx persille eller koriander
  • 1 limefrugt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i hver sin skål i minimum 12 timer. 
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min. Hæld vandet fra.
  • Crunchy Ingrid ærter med ost

  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min. Lad dem gerne stå og trække i vandet i 10-15 min., til de alle bliver ensartet i udseendet. Hæld vandet fra.
  • Bland de kogte ærter med olie og krydderier. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min, til de er sprøde. Tag dem ud og riv ost henover. Bag yderligere i 5 min., til osten er gylden. 
  • Suppe

  • Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg, til løgene er klare.
  • Tilsæt krydderierne og lad dem stege af i 2-3 min. 
  • Skyl bladselleri og squash og skær i små tern. Kom dem i gryden og steg dem af i 4-5 min.
  • Tilsæt de hakkede tomater og bouillon. Kom låg på, og lad det simre i 10 minutter.
  • Kom de kogte hestebønner i suppen. Smag den til med limesaft, salt, sukker og peber. 
  • Anret suppen i en skål og top med crunchy Ingrid ærter med ost, en god klat creme fraiche, friske koriander og/eller persille og evt. ekstra limefrugt. 
  • Vinter Efterår Hverdagsmad Krydret Suppe Aftensmad Hovedret Mexicansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter