40 g Arla Unika Skærsild, alternativt anden ost med lidt røget smag
Til servering
4 gode klatter cremefraiche 18 %
2 håndfulde friske krydderurter fx persille eller koriander
1 limefrugt
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i hver sin skål i minimum 12 timer.
Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min. Hæld vandet fra.
Crunchy Ingrid ærter med ost
Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min. Lad dem gerne stå og trække i vandet i 10-15 min., til de alle bliver ensartet i udseendet. Hæld vandet fra.
Bland de kogte ærter med olie og krydderier. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min, til de er sprøde. Tag dem ud og riv ost henover. Bag yderligere i 5 min., til osten er gylden.
Suppe
Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg, til løgene er klare.
Tilsæt krydderierne og lad dem stege af i 2-3 min.
Skyl bladselleri og squash og skær i små tern. Kom dem i gryden og steg dem af i 4-5 min.
Tilsæt de hakkede tomater og bouillon. Kom låg på, og lad det simre i 10 minutter.
Kom de kogte hestebønner i suppen. Smag den til med limesaft, salt, sukker og peber.
Anret suppen i en skål og top med crunchy Ingrid ærter med ost, en god klat creme fraiche, friske koriander og/eller persille og evt. ekstra limefrugt.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.