Dejlig krydret mexikansk-inspireret suppe med hestebønner og sprød topping af crunchy Ingrid ærter med ost
Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 45 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
Suppe:
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 stilke bladselleri
- 1 squash
- 1 limefrugt
- 1 dåse hakkede tomater
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. olie til stegning
- ½ spsk. røget paprika
- 1½ tsk. tørret oregano
- 1½ tsk. hvidløgspulver
- 1½ tsk. stødt spidskommen
- 1½ tsk. stødt koriander
- Salt og peber
- 1 spsk. sukker til tilsmagning
Crunchy Ingrid ærter med ost:
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. salt
- 40 g Arla Unika Skærsild, alternativt anden ost med lidt røget smag
Til servering:
- 4 gode klatter cremefraiche 18 %
- 2 håndfulde friske krydderurter fx persille eller koriander
- 1 limefrugt
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i hver sin skål.
På dagen:
- Kog Hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min. Hæld vandet fra
- Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min. Lad dem gerne stå og trække i vandet i 10-15 min., til de alle bliver ensartet i udseendet. Hæld vandet fra
- Bland de kogte ærter med olie og krydderier. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min, til de er sprøde. Tag dem ud og riv ost henover. Bag yderligere i 5 min., til osten er gylden.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg, til løgene er klare
- Tilsæt krydderierne og lad dem stege af i 2-3 min.
- Skyl bladselleri og squash og skær i små tern. Kom dem i gryden og steg dem af i 4-5 min.
- Tilsæt de hakkede tomater og bouillon. Kom låg på, og lad det simre i 10 minutter.
- Kom de kogte hestebønner i suppen. Smag den til med limesaft, salt, sukker og peber.
- Anret suppen i en skål og top med crunchy Ingrid ærter med ost, en god klat creme fraiche, friske koriander og/eller persille og evt. ekstra limefrugt.