Nemt koldhævet brød med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Nemt koldhævet brød med dansk ærtemel

Af Pure Dansk™

Nemt koldhævet brød med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Et lækkert brød til hverdagen, weekendens morgenbord eller på madpakken. Bagt med få ingredienser. Dansk ølandshvedemel og ærtemel tilfører brødet en sprød krumme, masser af protein og gør brødet mættende. Tilsæt eventuelt frø og kerner. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 40 min / I alt 55 min.
Opskriften giver 1 brød 

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 15 g økologisk gær
  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 500 ølandshvedemel
  • 15 g flagesalt

Fremgangsmåde

Dagen før:

  1. Rør vand og gær sammen. 
  2. Tilsæt mel og salt. 
  3. Ælt dejen - gerne i en røremaskine ved lav eller mellem hastighed i ca. 15 minutter eller indtil dejen slipper røreskålens sider helt. 
  4. Smør indersiden af en skål med olie, dejen nemmere slipper. 
  5. Kom den færdigæltede dej i skålen og overdæk med husholdningsfilm
  6. Stil dejen overdækket på køkkenbordet i 1 times tid
  7. Herefter stilles den overdækkede dej i køkkenskabet og hæver natten over (8-12 timer)

På dagen:

  1. Sæt en bagesten i ovnen og tænd på 275 grader varmluft.
    Har du ikke en bagesten, så anvend en almindelig bageplade. 
  2. Lad ovnen varme op i ca. 1 time for at ovnen og bagesten bliver varmet godt op. 
  3. Tag imens dejen ud af køleskabet og lad den stå overdækket på køkkenbordet.
  4. Drys mel på køkkenbordet og vend stille dejen ud af skålen med en bagespatel uden at slå luft ud af dejen.
  5. Fold dejen en enkelt gang ind over sig selv og drys derefter lidt mel på toppen af dejen
  6. Løft dejen over på en pizzaspade (alternativt et fladt skærebræt) og skub forsigtigt dejen ind på den varme bagesten/bageplade
  7. Bag brødet i ca. 5 min. ved 275 grader varmluft
  8. Skru herefter temperaturen ned til ca. 220 grader og bag brødet i yderligere 30-35 minutter. Brødet er færdig,t når det lyder hult, når du banker på det.
  9. Tag brødet ud af ovnen og stil på en rist, så der kommer luft omkring brødet
  10. Lad brødet køle godt af
Find flere opskrifter på brød og andet bagværk med danske bælgfrugter her