Et lækkert brød til hverdagen, weekendens morgenbord eller på madpakken. Bagt med få ingredienser. Dansk ølandshvedemel og ærtemel tilfører brødet en sprød krumme, masser af protein og gør brødet mættende. Tilsæt eventuelt frø og kerner.
I denne opskrift har vi anvendt vores
Dansk ærtemel.
Dansk ærtemel
Del
Nemt koldhævet brød med ærtemel
1 brød
55 minutter
Ingredienser
100 g Dansk Ærtemel
6 dl vand
15 g økologisk gær
500 Ølandshvedemel
15 g flagesalt
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Dagen før
Rør vand og gær sammen.
Tilsæt mel og salt.
Ælt dejen - gerne i en røremaskine ved lav eller mellem hastighed i ca. 15 minutter eller indtil dejen slipper røreskålens sider helt.
Smør indersiden af en skål med olie, dejen nemmere slipper.
Kom den færdigæltede dej i skålen og overdæk med husholdningsfilm.
Stil dejen overdækket på køkkenbordet i 1 times tid.
Herefter stilles den overdækkede dej i køkkenskabet og hæver natten over (8-12 timer).
På dagen
Sæt en bagesten i ovnen og tænd på 275 grader varmluft.
Har du ikke en bagesten, så anvend en almindelig bageplade.
Lad ovnen varme op i ca. 1 time for at ovnen og bagesten bliver varmet godt op.
Tag imens dejen ud af køleskabet og lad den stå overdækket på køkkenbordet.
Drys mel på køkkenbordet og vend stille dejen ud af skålen med en bagespatel uden at slå luft ud af dejen.
Fold dejen en enkelt gang ind over sig selv og drys derefter lidt mel på toppen af dejen.
Løft dejen over på en pizzaspade (alternativt et fladt skærebræt) og skub forsigtigt dejen ind på den varme bagesten/bageplade.
Bag brødet i ca. 5 min. ved 275 grader varmluft.
Skru herefter temperaturen ned til ca. 220 grader og bag brødet i yderligere 30-35 minutter. Brødet er færdig,t når det lyder hult, når du banker på det.
Tag brødet ud af ovnen og stil på en rist, så der kommer luft omkring brødet.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.