Koldhævede boller med ærtemel

Af Pure Dansk™

Koldhævede sunde boller med ærtemel
Fryseegnet
Fryseegnet
Koldhævede sunde boller med ærtemel

Luftige boller med mel af danske Ingrid ærter. Smager fantastisk både til morgen og frokost, samt giver en god mæthedsfornemmelse med højt kostfibre og protein fra ærterne.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Koldhævede boller med ærtemel

Antal
10-12 boller
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • 150 g Dansk Ærtemel
  • 400 g Ølandshvedemel
  • 6 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl græskarkerner
  • 3 spsk. olivenolie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dagen før

  • Rør gæren og vandet sammen i en skål indtil gæren er opløst.
  • Tilsæt olivenolie, græskarker og salt og rør rundt.
  • Tilsæt lidt ærtemel og ølandshvedemel ad gangen og rør rundt. Dejen skal være klistret.
  • Sæt dejen i køleskabet til næste morgen.
  • Næste morgen

  • Tænd ovnen på 220C grader.
  • Brug to skeer til at forme bollerne (dejen er klistret).
  • Drys evt. lidt havregryn på bollerne.
  • Sæt bollerne i ovnen og bag dem i 15-20 min  (obs: De hæver når de bager).
  • Serveringsforslag

    Servér dine luner boller med smør, ost eller voreshestebønnepostejog peberfrugt.

    Boller Morgenmad Bagværk Brunch

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter