Koldhævede boller med ærtemel

Koldhævede boller med ærtemel

Af Pure Dansk

Koldhævede boller med ærtemel

Luftige boller med mel af danske Ingrid ærter. Smager fantastisk både til morgen og frokost, samt giver en god mæthedsfornemmelse med højt kostfibre og protein fra ærterne. 

 

Forberedelse 10 min (dagen før) / Tilberedning 15 min / I alt 25 min
Antal: 10-12 boller

 

Ingredienser

  • 1,5 dl Ingrid ærter, kværnes til frisk ærtemel
  • 200 g Ølandshvedemel
  • 6 dl vand
  • 15 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 3 spsk. olivenolie

 

Fremgangsmåde

Dagen før:
  1. Tag en kaffekværn eller foodprocesser og kværn 1,5 dl tørrede ærter til ærtemel
  2. Rør gæren og vandet sammen i en skål indtil gæren er opløst
  3. Tilsæt olivenolie, græskarker og salt og rør rundt 
  4. Tilsæt lidt ærtemel og ølandshvedemel ad gangen og rør rundt. Dejen skal være klistret
  5. Sæt dejen i køleskabet til næste morgen

Næste morgen:

  1. Tænd ovnen på 220 C grader
  2. Brug to skeer til at forme bollerne (dejen er klistret)
  3. Drys evt. lidt havregryn på bollerne
  4. Sæt bollerne i ovnen og bag dem i 15-20 min  (obs: De hæver når de bager)

Servér dine luner boller med smør, ost eller vores hestebønnepostej og peberfrugt.
De er også gode at fryse ned.