Tunfrisalat med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Tunfrisalat lavet på Ingrid ærter - Pure Dansk
Tunfrisalat lavet på Ingrid ærter - Pure Dansk

Denne delikate vegetariske tunsalat smager himmelsk, og du vil blive overrasket over, hvor meget den minder om en klassisk tunsalat. Den er perfekt som vegetarisk pålæg på et stykke ristet rugbrød til frokost eller som en forret eller appetizer til middagsselskabet.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Tunfrisalat med Ingrid ærter

Antal
1 glas
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk Murmaids Bite fra Mill&Mortar eller tørret dansk søltang
  • 2½ spsk. kapers
  • 5 stk. små cornichoner
  • 2 håndfulde dild
  • ½ rødløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ dl mayonnaise
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne.
  • Kog de udblødte ærter med bagepulver i 15-20 min. eller til de er meget bløde. Bagepulveret skaber et basisk miljø, som er med til at sænke kogetiden og giver en mere cremet og udkogt konsistens.
  • Køl ærterne ned og mos dem groft med en gaffel.
  • Hak tørret tang, kapers, cornichoner, dild og rødløg fint og bland det sammen med de moste ærter.
  • Vend citron og mayonnaise i og smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Server ærtesalaten som pålæg på rugbrød, eller som appetizer på linseknækbrød. Ærtesalaten kan med fordel stå på køl natten over for at frembringe endnu mere smag.

    Frokost

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter