Sandwichbrød med dansk ærtemel. God krumme og dejlig mættende. Fyld din sandwich med en af vores mange spreads med danske bælgfrugter
Forberedelse 10 min / Hævetid 12 timer + 1 time / Tilberedning 35 min / I alt 13 timer og 45 min
Opskriften giver til 12 store stykker
Ingredienser
- 12 g gær
- 5 dl vand
- 2 dl Naturel yoghurt 3,5 %
- 1 spsk salt
- 2¼ dl (150 g) Dansk Ærtemel
- 100 g grahamsmel
- 450 g hvedemel
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
12 timer før:
- Rør gæren ud i lunken vand i en skål. Tilsæt yoghurt og salt.
- Rør ærtemel og grahamsmel i. Tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet natten over.
På dagen:
- Beklæd en form med bagepapir eller smør den.
- Pensl dejens overfladen med olie, og lad det hæve lunt i 1 time.
- Tænd ovnen på 210° C alm ovn.
- Bag brødet i ovnen i 30-35 min. og lad det afkøle på en bagerist inden du skærer det til sandwichbrød.
Smør din sandwich med en af vores mange spreads med danske bælgfrugter, prøv f.eks. linsehummus med gulerødder, rød pesto med Anicia linser, spread med rosmarin, parmesan og hestebønner eller rødbede hummus med Ingrid ærter