Sandwichbrød med ærtemel

Af Pure Dansk™

Sandwichbrød med ærtemel
Sandwichbrød med ærtemel

Sandwichbrød med dansk ærtemel. God krumme og dejlig mættende. Fyld din sandwich med en af vores mange spreads med danske bælgfrugter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Sandwichbrød med ærtemel

Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 2¼ dl (150 g) Dansk Ærtemel
  • 12 g gær 
  • 5 dl vand
  • 2 dl Naturel yoghurt 3,5 % 
  • 1 spsk. salt
  • 100 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dagen før

  • Rør gæren ud i lunken vand i en skål. Tilsæt yoghurt og salt. 
  • Rør ærtemel og grahamsmel i. Tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. 
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet natten over. 
  • På dagen

  • Beklæd en form med bagepapir eller smør den.
  • Pensl dejens overfladen med olie, og lad det hæve lunt i 1 time. 
  • Tænd ovnen på 210° C alm ovn. 
  • Bag brødet i ovnen i 30-35 min. og lad det afkøle på en bagerist inden du skærer det til sandwichbrød. 
  • Serveringsforslag

    Smør din sandwich med en af vores mange spreads med danske bælgfrugter, prøv f.eks. linsehummus med gulerødder, rød pesto med Anicia linser,spread med rosmarin, parmesan og hestebønner eller rødbede hummus med Ingrid ærter.

    Sandwich Bagværk Brød

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter