Sandwichbrød med ærtemel

Af Pure Dansk™

Sandwichbrød med ærtemel
Sandwichbrød med ærtemel

Sandwichbrød med dansk ærtemel. God krumme og dejlig mættende. Fyld din sandwich med en af vores mange spreads med danske bælgfrugter.

Bag sunde sandwichbrød med ærtemel og få planteprotein i hver bid

Ærtemel gør det nemt at bage et luftigt og saftigt sandwichbrød, der samtidig er fyldt med kostfibre og planteprotein. Et solidt madbrød med mild smag og god struktur, velegnet til både madpakker og tilbehør til aftensmåltider. Bagning med bælgfrugter giver både næring og mæthed i hver bid.

Den lyse krumme og bløde tekstur gør brødet ideelt til fyldige sandwiches eller som tilbehør til forskellige supper og salater. Prøv for eksempel også at smøre det med linsehummus med gulerødder eller rødbede hummus med Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Sandwichbrød med ærtemel

Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 2¼ dl (150 g) Dansk Ærtemel
  • 12 g gær 
  • 5 dl vand
  • 2 dl Naturel yoghurt 3,5 % 
  • 1 spsk. salt
  • 100 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dagen før

  • Rør gæren ud i lunken vand i en skål. Tilsæt yoghurt og salt. 
  • Rør ærtemel og grahamsmel i. Tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. 
  • Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet natten over. 
  • På dagen

  • Beklæd en form med bagepapir eller smør den.
  • Pensl dejens overfladen med olie, og lad det hæve lunt i 1 time. 
  • Tænd ovnen på 210° C alm. ovn. 
  • Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter, og lad det afkøle på en bagerist, inden du skærer det til sandwichbrød. 
  • Serveringsforslag

    Smør din sandwich med en af vores mange spreads med danske bælgfrugter.