Hummus lavet på danske Anicia linser og gulerødder. Smager skønt som tilbehør, hurtig snack eller spread på brødet.
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 60 min.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 250 g gulerødder
- 2 dl vand eller kogevand fra linserne
- 1 dl olie
- 1 spsk. hakket persille
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. cayennepeber
- Skallen fra ½ citron
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linser i 25 minutter i letsaltet vand
- Tænd ovnen på 200 °C
- Skræl og skær gulerødderne i mindre stykker. Læg på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen med olie, salt og peber i 15 minutter, til de er møre
- Si kogevandet fra linserne
- Lad gulerødderne køle lidt af
- Blend alle ingredienser i en minihakker eller blender til en ensartet hummus og smag til med salt, peber og cayennepeber