Linsehummus med gulerødder og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Linsehummus med gulerødder og Anicia linser
Linsehummus med gulerødder og Anicia linser

Hummus lavet på danske Anicia linser og gulerødder. Smager skønt som tilbehør, hurtig snack eller spread på brødet.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Linsehummus med gulerødder og Anicia linser

Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g gulerødder 
  • 2 dl vand eller kogevand fra linserne
  • 1 dl olie
  • 1 spsk. hakket persille
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. cayennepeber
  • Skallen fra ½ citron
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i 25 minutter i letsaltet vand.
  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Skræl og skær gulerødderne i mindre stykker. Læg på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen med olie, salt og peber i 15 minutter, til de er møre
  • Si kogevandet fra linserne.
  • Lad gulerødderne køle lidt af.
  • Blend alle ingredienser i en minihakker eller blender til en ensartet hummus og smag til med salt, peber og cayennepeber.
  • Serveringsforslag

    Servér sammen med grissini med ærtemel, på knækbrød med Anicia linser og ærtemel eller som smørelse på en bolle.

    Nem Tilbehør Spread Snack Mellemøstlig

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter