Linsehummus med gulerødder og Anicia linser

Linsehummus med gulerødder og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Linsehummus med gulerødder og Anicia linser

Hummus lavet på danske Anicia linser og gulerødder. Smager skønt som tilbehør, hurtig snack eller spread på brødet. 

Forberedelse 20 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 60 min.

 

Ingredienser 

  • dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g gulerødder 
  • 2 dl vand eller kogevand fra linserne
  • 1 dl olie
  • 1 spsk. hakket persille
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. cayennepeber
  • Skallen fra ½ citron

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog Anicia linser i 25 minutter i letsaltet vand
  2. Tænd ovnen på 200 °C 
  3. Skræl og skær gulerødderne i mindre stykker. Læg på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen med olie, salt og peber i 15 minutter, til de er møre
  4. Si kogevandet fra linserne
  5. Lad gulerødderne køle lidt af
  6. Blend alle ingredienser i en minihakker eller blender til en ensartet hummus og smag til med salt, peber og cayennepeber
Servér sammen med grissini med ærtemel, på knækbrød med Anicia linser og ærtemel eller som smørelse på en bolle - prøv Koldhævede boller med hestebønner eller brød med ærtemel.

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser