Rødbedehummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Rødbedehummus med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Rødbedehummus med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Smuk hummus med gule Ingrid ærter og rødbeder. Nem og lækker tilbehør, dip eller smørelse i dine retter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Rødbedehummus med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 200 g rødbeder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter rigeligt vand, letsaltet i 25 min.
  • Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 min, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af.
  • Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker. 
  • Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
  • Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens.
  • Serveringsforslag

    Servér bl.a. den cremede rødbede hummus med gule ingrid ærter sammen med linseknækbrød, brug den som spread i sandwich eller i denne lækre burger med ærtebøf.

    Nem Hurtig Spread Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter