
Smuk hummus med gule Ingrid ærter og rødbeder. Nem og lækker tilbehør, dip eller smørelse i dine retter
Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min.
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 200 g rødbeder
- 1-2 fed hvidløg
- 2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
- ½ dl æblecidereddike
- Salt
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand, minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Kog de udblødte ærter rigeligt vand, letsaltet i 25 min.
- Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 min, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af.
- Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker.
- Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
- Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens.