Rødbedehummus med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Rødbedehummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Rødbedehummus med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Smuk hummus med gule Ingrid ærter og rødbeder. Nem og lækker tilbehør, dip eller smørelse i dine retter 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min.
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 2 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 200 g rødbeder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand, minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog de udblødte ærter rigeligt vand, letsaltet i 25 min.
  3. Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 min, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af.
  4. Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker. 
  5. Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
  6. Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens. 
Servér bl.a. den cremede rødbede hummus med gule ingrid ærter sammen med linseknækbrød, brug den som spread i sandwich eller i denne lækre burger med ærtebøf.