Rødbedehummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Rødbedehummus med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegansk
Vegansk
Rødbedehummus med Ingrid ærter

Smuk hummus med gule Ingrid ærter og rødbeder. Nem og lækker dip til snacks eller tilbehør til dine retter.

Farverig hummus med bælgfrugter

En cremet hummus, hvor rødbede og Ingrid ærter spiller hovedrollen, kombinerer planteprotein med friske, nordiske råvarer. Smagen er både mild, sød og let jordet, hvilket gør den til et alsidigt tilbehør til både frokost og aftensmad.

Når du skifter de sædvanlige kikærter ud med danske gule Ingrid ærter, får du lokalproducerede bælgfrugter, som med noter af nødder og majs giver dejlige smagsnuancer. Den intense farve og rige smag gør den til et dekorativt og nærende indslag på tapasbordet eller i madpakken sammen med linseknækbrød. Brug den som spread i en sandwich eller i denne lækre burger med ærtebøf.

Er du vild med kombinationen af hummus og rødbeder, skal du ikke snyde dig selv for at prøve bagte rødbeder med hummus af Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Rødbedehummus med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 200 g rødbeder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i rigeligt, letsaltet vand i 25 minutter.
  • Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af.
  • Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker. 
  • Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
  • Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens.
  • Serveringsforslag

    Servér bl.a. den cremede rødbede hummus med gule ingrid ærter som dip eller spread i en sandwich.