Burger med Ingrid ærtebøf

Af Pure Dansk™

Burger med Ingrid ærtebøf
Vegetarisk
Vegetarisk
Fryseegnet
Fryseegnet
Burger med Ingrid ærtebøf

Kast dig over en saftig og farverig burger med rødbedehummus og grønkål, og bøf med danske Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Burger med Ingrid ærtebøf

Antal
5 burgere
Tid
1 time

Ingredienser

Ingrid ærtebøf

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. Dansk Ærtemel 
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g perlebyg 
  • 100 g champignon 
  • 1 æble
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk. chili, pulver eller flager 
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Salt 
  • Rigeligt friskkværnet peber 
  • Smør og olie til stegning 
  • Rødbedehummus

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 200 g rødbeder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt 
  • Fyld

  • 5 stk. burgerboller (Vi anbefaler danske Jalm&B) 
  • Grønkål stegt i et par minutter på en pande med lidt olie 
  • Evt. æble i skiver og syltede rødløg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Iblødsæt til Ingrid ærtebøf og hummus i hver sin skål. 
  • Kog Ingrid ærterne i cirka. 25-30 minutter. i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. 
  • Rødbedehummus

  • Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 min, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af. Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker.
  • Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
  • Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens. 
  • Ærtebøffer

  • Kog perlebyggen i cirka 20-25 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
  • Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne. 
  • Riv løg, hvidløg og æblet groft på et rivejern. Skyl og hak persillen groft.
  • Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker til konsistensen minder om en grov hummus.
  • Tilsæt halvdelen af det revne æble, persille, ærtemel, rigeligt salt og peber, hvidløg, løg, champignon, krydderier og resten af Ingrid ærter og perlebyg.
  • Blend til konsistensen er let klistret og der stadig er enkelte hele Ingrid ærter i farsen, tilsæt eventuelt mere vand eller ærtemel, hvis det er for tørt eller vådt.
  • Vend den sidste halvdel af de revne æbler og persille i farsen
  • Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde.
  • Serveringsforslag

    Server i en burgerbolle smurt med rødbedehummus af Ingrid ærter, grønkål, æble i skiver og syltede løg.