Kast dig over en saftig og farverig burger med rødbedehummus og grønkål, og bøf med danske Ingrid ærter.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 time
Opskrift giver til 5 burgere
Ingredienser
Ingrid ærtebøf
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 spsk. Dansk Ærtemel
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 100 g perlebyg
- 100 g champignon
- 1 æble
- 1 håndfuld persille
- 1 tsk. chili, pulver eller flager
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 3 spsk. rasp
- 2 spsk. vand
- Salt
- Rigeligt friskkværnet peber
- Smør og olie til stegning
Rødbedehummus med Ingrid ærter
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 200 g rødbeder
- 1-2 fed hvidløg
- 2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
- ½ dl æblecidereddike
- Salt
- 5 stk. Burgerboller (Vi anbefaler danske Jalm&B)
- Grønkål stegt i et par minutter på en pande med lidt olie
- Evt. æble i skiver og syltede rødløg
Fremgangsmåde
- Skyl 3 dl Ingrid ærter og sæt dem i blød i koldt vand på køl i minimum 12 timer. Iblødsæt til Ingrid ærtebøf og hummus i hver sin skål.
- Kog Ingrid ærterne hver for sig i ca. 25-30 min. i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Rødbede hummus med Ingrid ærter
- Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 min, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af. Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker.
- Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
- Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens.
Ærtebøffer
- Kog perlebyggen i ca. 20-25 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra
- Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne
- Riv løg, hvidløg og ½ æble på et rivejern. Skyl og hak persillen groft
- Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker til konsistensen minder om en grov hummus.
- Tilsæt revet æble, hvidløg, løg, krydderier, champignon, persille, rasp, ærtemel, vand, rigeligt salt og peber, resten af Ingrid ærter og perlebyg
- Blend til konsistensen er let klistret, tilsæt eventuelt mere vand eller rasp, hvis det er for tørt eller vådt
- Skær den sidste halvdel af æblet ud i små tern, og vend dem i farsen
- Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde
Server i en burgerbolle smurt med rødbedehummus af Ingrid ærter, grønkål, æble i skiver og syltede løg