Burger med Ingrid ærtebøf  - Pure Dansk™

Burger med Ingrid ærtebøf

Af Pure Dansk™

Burger med Ingrid ærtebøf  - Pure Dansk™

Kast dig over en saftig og farverig burger med rødbedehummus og grønkål, og bøf med danske Ingrid ærter.

Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 time
Opskrift giver til 5 burgere 

Ingredienser

Ingrid ærtebøf

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. Dansk Ærtemel 
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g perlebyg 
  • 100 g champignon 
  • 1 æble
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk. chili, pulver eller flager 
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 3 spsk. rasp 
  • 2 spsk. vand
  • Salt 
  • Rigeligt friskkværnet peber 
  • Smør og olie til stegning 

Rødbedehummus med Ingrid ærter 

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 200 g rødbeder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt 
Fyld: 
  • 5 stk. Burgerboller (Vi anbefaler danske Jalm&B) 
  • Grønkål stegt i et par minutter på en pande med lidt olie 
  • Evt. æble i skiver og syltede rødløg 

Fremgangsmåde

  1. Skyl 3 dl Ingrid ærter og sæt dem i blød i koldt vand på køl i minimum 12 timer. Iblødsæt til Ingrid ærtebøf og hummus i hver sin skål. 
  2. Kog Ingrid ærterne hver for sig i ca. 25-30 min. i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. 

Rødbede hummus med Ingrid ærter 

  1. Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 min, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af. Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker.
  2. Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
  3. Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens. 

Ærtebøffer 

  1. Kog perlebyggen i ca. 20-25 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra 
  2. Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne 
  3. Riv løg, hvidløg og ½ æble på et rivejern. Skyl og hak persillen groft 
  4. Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker til konsistensen minder om en grov hummus.
  5. Tilsæt revet æble, hvidløg, løg, krydderier, champignon, persille, rasp, ærtemel, vand, rigeligt salt og peber, resten af Ingrid ærter og perlebyg 
  6. Blend til konsistensen er let klistret, tilsæt eventuelt mere vand eller rasp, hvis det er for tørt eller vådt
  7. Skær den sidste halvdel af æblet ud i små tern, og vend dem i farsen
  8. Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde

    Server i en burgerbolle smurt med rødbedehummus af Ingrid ærter, grønkål, æble i skiver og syltede løg