Grønkål stegt i et par minutter på en pande med lidt olie
Evt. æble i skiver og syltede rødløg
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Iblødsæt til Ingrid ærtebøf og hummus i hver sin skål.
Kog Ingrid ærterne i cirka. 25-30 minutter. i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Rødbedehummus
Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 min, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af. Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker.
Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens.
Ærtebøffer
Kog perlebyggen i cirka 20-25 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne.
Riv løg, hvidløg og æblet groft på et rivejern. Skyl og hak persillen groft.
Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker til konsistensen minder om en grov hummus.
Tilsæt halvdelen af det revne æble, persille, ærtemel, rigeligt salt og peber, hvidløg, løg, champignon, krydderier og resten af Ingrid ærter og perlebyg.
Blend til konsistensen er let klistret og der stadig er enkelte hele Ingrid ærter i farsen, tilsæt eventuelt mere vand eller ærtemel, hvis det er for tørt eller vådt.
Vend den sidste halvdel af de revne æbler og persille i farsen
Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde.
Serveringsforslag
Server i en burgerbolle smurt med rødbedehummus af Ingrid ærter, grønkål, æble i skiver og syltede løg.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.