Burger med Ingrid ærtebøf

Af Pure Dansk™

Burger med Ingrid ærtebøf
Vegetarisk
Vegetarisk
Fryseegnet
Fryseegnet
Burger med Ingrid ærtebøf

Kast dig over en saftig og farverig burger med rødbedehummus og grønkål, og en bøf lavet med danske Ingrid ærter.

Hjemmelavet veggie burger

En burger behøver ikke kød for at være mættende. Med Ingrid ærter som hovedingrediens bliver bøffen både nærende og rig på protein, samtidig med at den har en lækker, saftig konsistens. Et grønt alternativ, der gør det nemt at nyde en uimodståelig burger i vegetarisk version.

Ingrid ærter er en dansk bælgfrugt, der fungerer perfekt som base i en hjemmelavet burgerbøf. Konsistensen bliver fast og fyldig, mens smagen let optager krydderier. Med hjemmelavet rødbedehummus også lavet med danske bælgfrugter, frisk topping og sprød grønkål er det en vegetarisk burger, der kan samle hele bordet, og få familien med på en grøn maddag.

Burger er bare et hit, og her kan du også prøve en saftig burger lavet med hestebønnebøf.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter og Dansk ærtemel.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Burger med Ingrid ærtebøf

Antal
5 burgere
Tid
1 time

Ingredienser

Ingrid ærtebøf

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. Dansk Ærtemel 
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g perlebyg 
  • 100 g champignon 
  • 1 æble
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk. chili, pulver eller flager 
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Salt 
  • Rigeligt friskkværnet peber 
  • Smør og olie til stegning 
  • Rødbedehummus

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 200 g rødbeder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt 
  • Fyld

  • 5 stk. burgerboller (Vi anbefaler danske Jalm&B) 
  • Grønkål stegt i et par minutter på en pande med lidt olie 
  • Evt. æble i skiver og syltede rødløg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Iblødsæt til Ingrid ærtebøf og hummus i hver sin skål. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog Ingrid ærterne i cirka. 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. 
  • Rødbedehummus

  • Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 15-20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle lidt af. Gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker.
  • Blend rødbede, kogte ingrid ærter, hvidløg, olie og eddike til en cremet hummus.
  • Smag til med salt, og tilføj eventuelt lidt mere olie for at få den rette konsistens. 
  • Ærtebøffer

  • Kog perlebyggen i cirka 20-25 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
  • Rens og skær champignonerne i skiver og steg i olie, til de er gyldne. 
  • Riv løg, hvidløg og æblet groft på et rivejern. Skyl og hak persillen groft.
  • Blend halvdelen af de kogte Ingrid ærter og halvdelen af den kogte perlebyg i en minihakker, til konsistensen minder om en grov hummus.
  • Tilsæt halvdelen af det revne æble, persille, ærtemel, rigeligt salt og peber, hvidløg, løg, champignon, krydderier og resten af Ingrid ærter og perlebyg.
  • Blend til konsistensen er let klistret og der stadig er enkelte hele Ingrid ærter i farsen, tilsæt eventuelt mere vand eller ærtemel, hvis det er for tørt eller vådt.
  • Vend den sidste halvdel af de revne æbler og persille i farsen
  • Form til bøffer og steg i rigeligt smør og olie på middelhøj varme, til de er gyldne og sprøde.
  • Serveringsforslag

    Server i en burgerbolle smurt med rødbedehummus af Ingrid ærter, grønkål, æble i skiver og syltede løg.

    Tip

    Prøv at grille din Ingrid ærtebøf for at få en dejlig røget grillsmag.