Karrysuppe med blomkål og bønner - Pure Dansk™

Karrysuppe med blomkål og hestebønner

Af Pure Dansk™

Karrysuppe med blomkål og bønner - Pure Dansk™

Varmende krydret suppe med god smag fra karry, blomkål, danske hestebønner og citron. En mættende suppe, der passer perfekt til det køligere vejr og indehygge.     

Forberedelse 20 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 time og 10 min
Denne opskrift giver til 4 personer 
 

Ingredienser

  • 1½ dl danske hestebønner, tørrede
  • 2 løg
  • 1 blomkål
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk karry
  • Skal og saft fra ½ økologisk citron
  • Salt og peber

    Gremolata: 
  • En håndfuld persille
  • Citronskal fra 1 økologisk citron

Fremgangsmåde

    1. Skyl hestebønnerne og sæt i blød, i rigeligt koldt vand i køleskabet, i minimum 12 timer
    2. Hæld vandet fra og kog hestebønnerne i nyt vand i 45 min, ved svag varme til de er møre. Hæld vandet fra
    3. Snit løgene i tynde skiver. Steg løgene i 2 spsk. olie i en gryde, til de er let gyldne.
    4. Tilsæt citronskal og karry og steg i med i 30 sekunder 
    5. Tilsæt de kogte bønner og bouillon, og lad suppen koge op 
    6. Imens suppen koger, pluk blomkål i små buketter
    7. Varm en pande på meget høj varme med lidt olie og rist blomkålsbuketterne i 5-7 min., til de er har taget farve
    8. Kom blomkålen i suppen og smag til med citronsaft, salt og peber. 

      Server suppen i en skål toppet med gremolata. 

Gremolata:

  1. Hak persille fint og bland med fintrevet citronskal.