Karrysuppe med blomkål og bønner - Pure Dansk™

Karrysuppe med blomkål og hestebønner

Af Pure Dansk™

Karrysuppe med blomkål og bønner - Pure Dansk™

Varmende krydret suppe med god smag fra karry, blomkål, danske hestebønner og citron. En mættende suppe, der passer perfekt til det køligere vejr og indehygge.     

Forberedelse 20 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 time og 10 min
Denne opskrift giver til 4 personer 
 

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 2 løg
  • 1 blomkål
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. karry
  • Skal og saft fra ½ økologisk citron
  • Salt og peber

Gremolata: 
  • En håndfuld persille
  • Citronskal fra 1 økologisk citron

Fremgangsmåde

    1. Skyl hestebønnerne og sæt i blød, i rigeligt koldt vand i køleskabet, i minimum 12 timer
    2. Hæld vandet fra og kog hestebønnerne i nyt vand i 45 min, ved svag varme til de er møre. Hæld vandet fra
    3. Snit løgene i tynde skiver. Steg løgene i 2 spsk. olie i en gryde, til de er let gyldne.
    4. Tilsæt citronskal og karry og steg i med i 30 sekunder 
    5. Tilsæt de kogte bønner og bouillon, og lad suppen koge op 
    6. Imens suppen koger, pluk blomkål i små buketter
    7. Varm en pande på meget høj varme med lidt olie og rist blomkålsbuketterne i 5-7 min., til de er har taget farve
    8. Kom blomkålen i suppen og smag til med citronsaft, salt og peber. 

      Server suppen i en skål toppet med gremolata. 

Gremolata:

  1. Hak persille fint og bland med fintrevet citronskal.

Danske Hestebønner

Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

→ Køb Danske Hestebønner