Varmende krydret suppe med god smag fra karry, blomkål, danske hestebønner og citron. En mættende suppe, der passer perfekt til det køligere vejr og indehygge.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 time og 10 min
Denne opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
- 2 løg
- 1 blomkål
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. karry
- Skal og saft fra ½ økologisk citron
- Salt og peber
Gremolata:
- En håndfuld persille
- Citronskal fra 1 økologisk citron
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønnerne og sæt i blød, i rigeligt koldt vand i køleskabet, i minimum 12 timer
- Hæld vandet fra og kog hestebønnerne i nyt vand i 45 min, ved svag varme til de er møre. Hæld vandet fra
- Snit løgene i tynde skiver. Steg løgene i 2 spsk. olie i en gryde, til de er let gyldne.
- Tilsæt citronskal og karry og steg i med i 30 sekunder
- Tilsæt de kogte bønner og bouillon, og lad suppen koge op
- Imens suppen koger, pluk blomkål i små buketter
- Varm en pande på meget høj varme med lidt olie og rist blomkålsbuketterne i 5-7 min., til de er har taget farve
- Kom blomkålen i suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Server suppen i en skål toppet med gremolata.
Gremolata:
- Hak persille fint og bland med fintrevet citronskal.