Karrysuppe med blomkål og hestebønner

Af Pure Dansk™

Karrysuppe med blomkål og bønner - Pure Dansk™
Karrysuppe med blomkål og bønner - Pure Dansk™

Varmende krydret suppe med god smag fra karry, blomkål, danske hestebønner og citron. En mættende suppe, der passer perfekt til det køligere vejr og indehygge.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Karrysuppe med blomkål og hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 2 løg
  • 1 blomkål
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. karry
  • Skal og saft fra ½ økologisk citron
  • Salt og peber
  • Gremolata

  • En håndfuld persille
  • Citronskal fra 1 økologisk citron
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra og kog hestebønnerne i nyt vand i 45 min, ved svag varme til de er møre. Hæld vandet fra.
  • Snit løgene i tynde skiver. Steg løgene i 2 spsk. olie i en gryde, til de er let gyldne.
  • Tilsæt citronskal og karry og steg i med i 30 sekunder .
  • Tilsæt de kogte bønner og bouillon, og lad suppen koge op.
  • Imens suppen koger, pluk blomkål i små buketter.
  • Varm en pande på meget høj varme med lidt olie og rist blomkålsbuketterne i 5-7 min., til de er har taget farve.
  • Kom blomkålen i suppen og smag til med citronsaft, salt og peber. 
  • Gremolata

  • Hak persille fint og bland med fintrevet citronskal.
  • Serveringsforslag

    Server suppen i en skål toppet med gremolata.

    Krydret Vinter Efterår Suppe

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter