Grøn Gazpacho med danske Anicia linser og skønne grønne grøntsager. En frisk og let kold suppe til sommerens lune vejr. Samtidig får du masser af vitaminer, protein og kostfibre.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 25 min / I alt 30 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 agurk
- 1 peberfrugt
- Saften fra ½ citron
- 1 lille håndfuld persille
- 1 bundt basilikum
- 3 dl vand eller kogevand fra Anicia linser
- 1 grøntsagsboullionterning
- 2 spsk rapsolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linser i ca. 25 minutter i letsaltet vand.
- Skyl og skær grøntsagerne i mindre stykker.
- Hæld kogevandet fra linserne, og gem kogevandet og tilsæt bouillonterningen. Lad linserne køle lidt af.
- Hæld alle ingredienser i en blender og blend til en flydende suppe.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt eventuelt lidt mere vand for en tyndere konsistens.
- Stil suppen på køl inden servering, så suppen er helt kold.