Fyldig minestronesuppe med Ingrid ærter. Nem og mættende suppe med grøntsager og pasta.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 40 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 stilke bladselleri
- 2 gulerødder
- 3 spsk olie til stegning
- 1 dåse hakkede tomater
- 1½ l hønse- eller grøntsagsbouillon
- 4 stilke frisk rosmarin
- 3 laurbærblade
- 100 g spinat
- 125 g suppehorn
- ½ citron, saften
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl og iblødsæt de tørrede Ingrid ærter i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra.
- Pil løg og hvidløg og hak det fint.
- Skær bladselleri og gulerødder i små tern.
- Varm en gryde op med lidt olie i bunden ved middel varme. Steg løg og grøntsager i 4-5 min. Tilsæt hakkede tomater, bouillon, Ingrid ærter, rosmarin og laurbærblade til gryden. Lad suppen simre i 30 min.
- Tilsæt suppehorn og lad den yderligere koge i 5-7 min.
- Hak spinaten groft og kom det i suppen. Når spinaten er rør godt rundt smages suppen til med citron, salt og peber.
Servér eventuelt et godt stykke brød til suppen. F.eks. vores sandwichbrød med ærtemel, nemt koldthævet brød med ærtemel, hestebønneboller eller focciaciabrød med Anicia linser, rosmarin og rødløg