Tomatsuppe med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Tomatsuppe med Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Tomatsuppe med Anicia linser

Cremet lækker og fyldig tomatsuppe med danske Anicia linser. Lavet med kærlighed til råvarerne.

Hele familiens favoritsuppe lavet med friske tomater og danske linser

Sæt smagen i centrum med en fyldig tomatsuppe lavet helt fra bunden. Lad smagen af solmodne tomater og krydrede linser sætte tonen for en suppe, der både varmer og mætter.

Anicia linser giver fylde, mens tomater og aromatiske urter skaber en dyb og afrundet smag. Perfekt til både hverdagsmad og kødfri dage, og en suppe der er nem at lave, sund og nærende. Med Anicia linser som proteinkilde og en base af friske tomater, får du et sundt alternativ til færdigsupper – lavet fra bunden med rene råvarer.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Tomatsuppe med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 20 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kg tomater (cherry eller mix af cherry og almindelig) 
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. tørret timian 
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • Olivenolie til stegning
  • 3 håndfulde frisk basilikum
  • 5 dl vand
  • 1 bouillon - høns eller grøntsag
  • ½ dl piskefløde, kan udelades 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  • Skyl og skær tomaterne i halve eller kvarte, alt efter størrelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  • Bag tomaterne i 35-40 minutter, til de er godt møre og bagte.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en gryde og svits løg og hvidløg i et par minutter.
    De må kun blive klare og ikke stegte. 
  • Tilsæt tomatpuré, chiliflager, timian, salt og peber og svits i et par minutter. 
  • Skyl Anicia linser og kom i gryden sammen med de bagte tomater, dåsetomater, frisk basilikum, vand og bouillon.  
  • Kog det hele op under omrøring. Skru herefter ned til svag varme og lad det simre i 30 minutter uden låg.
  • Blend med en stavblender til suppen er glat og ensartet.
  • Tilsæt eventuelt fløde for en mere cremet konsistens og afrundet smag, og rør rundt, mens du varmer suppen op ved svag varme. Smag til sidst til med friskkværnet salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Server med frisk basilikum på toppen og et godt stykke brød. Dyp et hjemmelavet foccaciabrød i suppen og få et helstøbt og godt aftensmåltid, som store og små vil elske.